mandag 14. mai 2018

Fysioterapi utlandet

Fysioterapi som blir utført i utlandet som en del av et behandlingsopplegg i regi av spesialisthelsetjenesten i Norge, dekkes ikke etter denne ordningen. En pasient som har fått innvilget en behandlingsreise til utlandet betalt av spesialisthelsetjenesten, vil kunne motta behandlinger hyppigere enn det primærhelsetjenesten dekker. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Fysioterapeutens arbeid går hovedsakelig ut på å forebygge og diagnostisere skader, vurdere ulike handlingstyper og sørge for at rehabilitering av sykdom og skader går som det skal.


Det er et variert yrke, noe som du også vil oppleve i studiet.

Man må være klar over at dette studiet ikke bare handler om behandling innen idrett, men veldig mye rehabilitering etter ulykker, eldre og. Med utdanning fra utlandet er det mulig å søke Helsedirektoratet om å få gjennomføre turnustjeneste i Norge, men dette innebærer ekstra ventetid. Helsedirektoratet kan bare gi autorisasjon i etterkant av studiene, det er derfor viktig at du undersøker nøye før du starter på studiene om lærestedet og fagene du tar gir grunnlag for autorisasjon. NFF har laget en liste over manuellterapeuter som har tatt sin masterutdanning i utlandet , og som gjerne deler sine erfaringer med deg. Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med disse for å få informasjon om blant annet opptakskrav, hvordan skaffe bolig, studentmiljø og om studiets kvalitet, omfang og organisering.


Det er populært blant nordmenn å studere fysioterapi i Nederlan og utdanningen har et godt rennommé internasjonalt. Du kan studere på nederlandsk eller engelsk. Hvor kan jeg studere fysioterapi i utlandet ?

Vi samarbeider med flere universiteter som tilbyr et bredt spekter av studier innenfor fysioterapi. I listen nedenfor ser du noen av universitetene vi samarbeider med. Hvis du ønsker studieveiledning eller mer informasjon om dine muligheter for å studere fysioterapi i utlandet , kan du ta kontakt. En fysioterapeut behandler og forebygger skader og sykdommer som gir smerte eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet. Som fysioterapeut gir du behandling som er basert på en grundig undersøkelse og vurdering av pasientens problem og hva pasienten selv ønsker hjelp til.


Studiet går under: Medisin, odontologi, helse- og sosialfag. Det er 1registrert skoler som tilbyr studiet, fordelt på studiesteder. Det finnes også andre alternativer men det er disse landene de fleste norske studenter søker seg til når de skal studere fysioterapi i utlandet , og siden det eksisterer et godt innarbeidet og langvarig samarbeid med mange forskjellige skoler og studiesteder i disse landene gjør dette prosessen med å få utdannelsen godkjent i Norge mindre. Manuellterapi i utlandet.


FYSIOTERAPI (Master) i. Vi tar hvert år opp studenter for ett års veiledning etter manuellterapiutdanning i utlandet. Studenter i manuellterapi fra utlandet kan henvende seg til roar. Bachelorgraden i fysioterapi består av både teoretiske og praktiske emner og kurs. Oversikt og oppbygging av garden finner du her.


Les mer… Etter fysioterapiutdanningen. UiT Norges arktiske universitet har avtaler om studentutveksling med en rekke utenlandske institusjoner. Kort om folketrygdloven § 5-24.


Folketrygdloven § 5-med tilhørende forskrifter gir hjemmel til å dekke medlemmers nødvendige utgifter til helsetjenester i utlandet.

Dersom du vil til utlandet for å motta fysioterapibehandling, må du først få henvisning fra lege, kiropraktor eller manuellterapeut i Norge. Vær oppmerksom på at du ikke kan få denne henvisningen fra lege i utlandet , med mindre ditt behov for behandling skyldes en skade eller sykdom som har oppstått mens du var der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg