torsdag 3. mai 2018

Blodtrykk medisin

Hvis blodtrykket er lett forhøyet, og risikoprofilen er lav, vil legen observere virkningen av rådene gitt under Hva kan jeg selv gjøre? Hvis blodtrykket er moderat forhøyet, og risikoprofilen moderat, vil legen i opptil et halvt år avvente virkningen av rådene gitt under Hva kan jeg. Medisiner mot høyt blodtrykk senker blodtrykket på flere forskjellige måter.


Her finner du liste med ulike typer, og de vanligste bivirkningene. Lindberg forteller at selv medisiner mot høyt blodtrykk noen ganger kan bidra til sekundær hypertensjon. I disse tilfellene kan ofte hypertensjonen bli kurert dersom man korrigerer den underliggende årsaken.

Det er derfor viktig å alltid bli nøye utredet for slike årsaker, og at man ikke bare blir satt direkte opp på blodtrykksmedisiner. De anbefaler livsstilsråd til pasienter med lav risiko ved systolisk blodtrykk opp til 1mmHg, men medikamentell behandling til alle med blodtrykk lik eller over 1mmHg, uavhengig av risiko. En ny studie fra USA, publisert i JAMA har studert effekten av å behandle mild hypertensjon hos pasienter med lav risiko for hjerte-kar sykdom.


Hypertensjon = høyt blodtrykk. Ikke stans behandlingen med blodtrykksmedisin uten å konferere med legen. Om du har hypertensjon og er gravid eller planlegger å bli gravi bør du snakke med legen din om hva som er den tryggeste medisinen å bruke. Om du har diabetes og bruker insulin, diskuter medikamentvalg med legen. Dette helseproblemet krever medisinsk tilsyn for å holdes kontrollert, men det finnes måter du kan senke blodtrykket ditt på naturlig, uten bruk av medisiner.


De som lider av høyt blodtrykk må endre noen av vanene sine for å ha en bedre livsstil, dette for å forebygge og ta hånd om problemer knyttet til blodtrykket.

Alle som får blodtrykksenkende medisiner skal bli fulgt opp av legen. LES OGSÅ: Slik melder du bivirkninger av medisin. Eldre kan få for lavt blodtrykk av medisinene. Vanlige bivirkninger hos eldre er at blodtrykket kan bli for lavt. Ofte er blodtrykket høyere hos legen enn hjemme.


Når de er avslappet synker blodtrykket. Du trenger ikke å ta blodtrykk medisin for å senke blodtrykket. Fordi, for å være brutalt ærlig, legemidler er en stor løgn.


Konvensjonelle leger og kardiologer forteller deg at legemidler er den beste og eneste sikre måten å senke blodtrykket på, men det er ikke sant. De viktigste helseproblemene som kan komme av høyt blodtrykk , er hjerteinfarkt, slag og nyresvikt. Langt fra alle med høyt blodtrykk får disse problemene. Høyt blodtrykk kommer ikke over natten. Dette gir deg oftest en del tid til å få blodtrykket ned.


Nesten alle klarer å senke det ved å endre livsstil eller ved å ta legemidler. I løpet av fire til fem år vil alle de mest brukte legemidlene ved høyt blodtrykk - særlig angiotensinreseptor-blokkere - miste patent. De vil da komme på byttelisten og få trinnpris. Den første er gestational hypertensjon, diagnostisert når en gravid kvinne utvikler høyt blodtrykk like før levering, uten andre symptomer. Det vanskelig å få ned et høyt blodtrykk selv med medisiner dersom en person har et høyt alkoholinntak.


Generelt bør kvinner unngå å drikke gjennomsnittlig mer enn ett glas vin eller øl daglig.

Menn bør ikke innta mer enn to glass. Drikker du mer enn dette, kan det være skadelig for helsen. Kan for eksempel skje når en diabetiker har injisert for mye insulin.


I en studie falt blodtrykket til en person betydelig da han spiste fire gram selleri hver dag. Av denne grunn er mange av de urter som tradisjonelt brukes til å roe nervene inkludert blant urter for høyt blodtrykk. Blodtrykket stiger vanligvis noe med alderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg