tirsdag 8. mai 2018

Graviditet uke 5

Venn deg til tanken – og til alt det medfører. Selv om de fleste venter en god stund med å fortelle om graviditeten til andre, må nemlig du forholde deg til det allerede nå. Følg graviditeten uke for uke.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Babyverden har en podcast uke for uke.

Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå begynner embryoet endelig å ligne på noe. Er det normalt å ha smerter? Negativ graviditetstest, kan jeg likevel være gravid? Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4. I uke er mensen forsinket med én uke.


Alle disse følelsene er helt normale. Den anbefalte vektøkningeni følge norske retningslinjer tilsvarer i 2. Dette er gjennomsnittstall, og vektøkningen for den enkelte kvinne kan variere fra uke til uke og måned til måned.

Du er nå i gravid i uke , og fosteret er uker gammelt. KK er en del av Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter.


Allerede dager etter befruktning (fem uker og én dag etter første dag i siste menstruasjon), begynner hjertet å dele seg opp i kammer og starter å slå sine egne slag og pumpe blod. Sirkulasjonen er etablert, og hjertet er i stand til å pumpe væske rundt i kroppsanlegget. Mesodermen vil også danne babyens muskler, brusk, bein og underhud. Se på barnet – selv om det bare er fire millimeter stort, kan man allerede se konturene av en kropp og et hode. Allerede i denne uken dannes kimen til det som senere blir hjertet – en liten klump med fett.


Rundt 22–dager etter befruktningen begynner hjertet å slå. I denne uken kan hjerteslagene registreres med ultralyd. I tillegg til hjertet og blodomløpet begynner også det. Noen er kvalme allerede, men for de fleste kommer ikke kvalmen før uke 7- hvis den kommer. Så gir den seg igjen etter 4- uker.


Graden varierer kraftig fra person til person og svangerskap til svangerskap. I slutten av uke fire har kvinnen vært gravid i to uker , og det er nå menstruasjonen skulle ha kommet. Visse kvinner opplever en lettere blødning, eller til og med en vanlig menstruasjon under denne perioden.


Det er først i uke 4- som man ved hjelp av en graviditetstest kan se att man er gravid. Jeg fikk kvalmen kastet på meg i uke , og det var fordi jeg har hyperemesis.

Man antar at kroppen får en voldsomt overdreven reaksjon på HCG, nesten som allergi, og da sitter man med ukesvis med oppkast, ekstrem kvalme og py. Da tar jeg heller den lille kvalmen som jeg hadde i første svangerskap, som kom i uke 7. Føder man før uke regnes det som prematur fødsel, etter uker regnes som overtidig svangerskap. LES MER: Terminkalkulator: Slik beregner lege og jordmor terminen din. Les om din graviditet , uke for uke.


I praksis regner man første dagen i siste menstruasjon som graviditetens første dag. Graviditet uke for uke. Men i virkeligheten er det først to uker senere, når du har eggløsning, at egget kan befruktes og et nytt liv utvikle seg. De første to ukene av din graviditet er du egentlig ikke gravid. Fra uke til uke vil du kunne føle på mange av de typiske svangerskapsplagene som kvalme og trøtthet.


Samtidig vil du merke at buksene strammer litt, og at magen så smått vokser. Det som for et par uker siden var etterlengtede symptomer, er kanskje i ferd med å bli irriterende plager. Noen opplever at kvalmen kommer for fullt denne uka , mens andre føler seg så trøtte at de vil legge seg rett etter jobb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg