torsdag 24. mai 2018

Jerntilskudd gravid

Rask og trygg leveranse. Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Finn Jern Til Gravide. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Jernbehovet øker i svangerskap, men ikke alle gravide behøver jerntilskudd.

Det anbefales at alle gravide får målt ferritinnivå (jernstatus) ved første svangerskapskontroll, for å finne ut om tilskudd er nødvendig. Gravide bør i første trimester få tilbud om måling av serumferritin for vurdering av jernstatus og råd om jerntilskudd , heter det i nye retningslinjer fra Helsedirektoratet. Tilskudd skal så anbefales ut fra dette resultatet. Jerntilskudd kan deles inn etter mengde.


Ikke jerntilskudd rutinemessig. Ifølge retningslinjene skal rutinemessig jernskudd ikke anbefales til gravide. Vi er enige i at jerntilskudd til gravide uten jernmangel ikke er indisert og kan ha uheldige bivirkninger.


I retningslinjene hevdes det også at det ikke er dokumentert nytteverdi av lavdosejern ved lave serum-ferritinverdier.

Hvis du trenger jerntilskudd , spør på apoteket hvilke preparater de kan anbefale. Jern opptas best på tom mage og kan med fordel tas om kvelden. Kontakt jordmor, lege eller farmasøyt om jern og gravide Hvis rådene i denne brosjyren ikke hjelper. Nycoplus Gravid dekker dagsbehovet for blant annet jo som er spesielt viktig for gravide og som mange får i seg for lite av.


I tillegg får du tilstrekkelig med jern, folsyre, omega-og andre viktige vitaminer og mineraler. Ved økt behov for jern kan Nycoplus Gravid med fordel tas i kombinasjon med Nycoplus Jern. I enkelte sammenhenger blir jerntilskudd sett på som et kosttilskud og de ser ikke på hvilke bivirkninger dette gir.


Mange kvinner som får jerntilskudd opplever plagsomme bivirkninger – som forstoppelse og magesmerter. Derfor er vi tilbakeholdne med å anbefale jerntilskudd til alle, sier Backe videre. Jernnivået skal måles flere ganger under svangerskapet for å sjekke om det er nødvendig med jerntilskudd.


Det er viktig å ikke starte opp med jern uten etter anbefaling fra lege. Når du er gravid er det viktig for både deg og barnet at du får i deg nok vitamin D. Når du ikke er gravid trenger du som kvinne ca. Hvis du leser artikkelen så utskiller levra et molekyl som hindrer levra ta opp jernet, men det varer bare i 24t etter inntak. Derfor kan det være mer effektivt å ta annenhver dag i stedet for hver dag, sånn at levra får seg en pause og kan utnytte det den får tilført.


Den beste måten å få i deg de vitaminene og mineralene du og barnet ditt trenger, er gjennom maten. Noen næringsstoffer er spesielt viktige for deg som er gravid , og det anbefales at gravide tar tilskudd av folat og vitamin D. Andre kosttilskudd kan være nødvendig dersom du utelater viktige matvaregrupper fra kostholdet ditt.

Frem til nå har dette blitt behandlet med store doser jerntilskudd. Det kan føre til ubehagelige og smertefulle bivirkninger som magesmerter, forstoppelse og diaré. Vi har strenge kvalitetskontroller og alle produkter vi selger er godkjent av våre eksperter. I tillegg er tilstrekkelig jern viktig for at du som gravid skal holde deg frisk og opplagt gjennom hele graviditeten. Dersom jernstatusen er dårlig i begynnelsen av graviditeten, vil det fort merkes på formen!


Når du blir gravid , er det helt normalt at jernnivået i blodet synker, vanligst er dette å se rundt syvende måned. De leverer bare gjennomtestede porudkter fra anerkjente produsenter. Fluradix flytende jerntilskudd har vært anbefalt til gravide i en årrekke. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes.


Kosthold for gravide. Forsiktighetsregler Pasienter med gastrointestinal sykdom, som inflammatorisk tarmsykdom, innsnevringer i tarmen, divertikulitt, gastritt eller sår i magesekk eller tarm, eller som har nedsatt nyrefunksjon og som lider av alkoholisme, bør behandles med forsiktighet. Spørsmål: Er det farlig å gå med jernmangel over tid når en er gravid ? Skulle jeg kunne ha oppdaget dette på noe vis selv på et tidligere tidspunkt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg