torsdag 3. mai 2018

Lungebetennelse hos barn

De fleste tilfeller skyldes virusinfeksjon, og barnet blir som regel bare moderat sykt. Ved lungebetennelse som skyldes bakterier, blir barnet derimot ofte raskt syk med høy feber og hurtig pust. Lungebetennelse hos barn.


Sykdommen er lett å behandle, og som regel blir barnet friskt av seg selv, også uten legebehandling. Barn vaksineres i dag rutinemessig ved og måneders alder med pneumokokkvaksine.

Vaksinen virker altså mot pneumokokker, som er en bakterie som kan gi lungebetennelse. Et typisk tegn på at forkjølelsen kan ha utviklet seg til en lungebetennelse er at barnet blir verre istedenfor bedre etter noen dager med sykdom, og får høy feber, hoste og rask pust. Hoste er bare ett av symptomene.


Omtrent prosent av alle barn under to år bærer på pneumokokkbakterier i nese og svelg, og de kan smitte selv om de selv ikke er syke. Hos unge voksne forårsakes lungebetennelse ofte av mykoplasma. Også forskjellige virus, som for eksempel influensavirus og RS-virus, kan føre til lungebetennelse.


Hos eldre og hos personer med svekket immunforsvar, er lungebetennelse en alvorlig sykdom som ofte krever innleggelse på sykehus. Barn og eldre, samt personer med svekket motstandskraft, hjerte- og lungesyke, samt personer med visse nevrologiske tilstander, må følges nøye og eventuelt legges inn på sykehus hvis tilstanden utvikler seg.

Visse typer sopp og protozoer kan i sjeldne tilfeller forårsake lungebetennelse. De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust. Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske. Hos barn symptomer på lungebetennelse er gansketypiske, men hos nyfødte og spedbarn sykdom kan begynne på annen måte. I forkant går her ofte mage syndrom.


Barnet har brutt en stol, det er oppkast, baby Sucitu bena og presser dem til magen. Dette bildet er atypiske manifestasjoner av sykdommen er ofte forårsaket av diagnostiske feil. Som regel har de fleste barn lungebetennelse oppstår ikke som en primær sykdom, og som en komplikasjon av SARS eller influensa, sjelden andre sykdommer. Derme hos barn , sammenlignet med symptomer på lungebetennelse , observeres noen funksjoner hos voksne. Det handler om de symptomene som er særegne for lungebetennelse hos barn , og vi snakker i dag.


Virker antibiotika mot lungebetennelse hos barn ? Det er derfor svært viktig å undersøke om, og for hvem antibiotika fører til redusert sykelighet ved nedre luftveisinfeksjon. Studien vil også undersøke om det er mulig å identifisere barn som vil kunne ha nytte av behandlingen, og hvem som trolig vil bli frisk uten antibiotikabehandling. Spesielle forhold hos barn.


Et barn med lungebetennelse kan ha høy feber. Det er viktig at du ikke pakker barnet inn i dyner og tepper, for barnet må ha mulighet for å kvitte seg med varmen fra feberen.

Hos små barn med lungebetennelse eller såkalt bronkiolitt, som for eksempel RS-virus, kan det være vanskelig å vurdere alvorlighetsgraden. Enkelte barn kan utvikle feberkramper. Noe som kjennetegner syke småbarn er imidlertid hurtig pustefrekvens og at man ser på brystkassen deres at de strever med å puste, sier Løvendahl Mogstad. Barn : Rask pust kan være det eneste tegnet på lungebetennelse , særlig hos små barn. Diagnosen mistenkes ved respirasjonsfrekvens hos barn 2–måneder, hos barn 1–år og hos barn over år.


Feber er vanlig, men forekommer ikke alltid hos spedbarn. Irritabilitet og nedsatt allmenntilstand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg