tirsdag 15. mai 2018

Amerikansk pannekake

Stek pannekaker, ca. Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade. Den norske middagsvarianten er velkjent og velbrukt, men har du prøvd å variere oppskriften når du skal lage pannekaker? Med bakepulver i røren og lønnesirup som tilbehør får du en solid smak av Breakfast in America.


Amerikansk pannekake

Amerikanernes berømte frokostpannekaker skal gjerne være små og tykke. Det norske bidraget på tallerkenen kan være sesongens friske bær. Tar du deg bryet, eller. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Pannekakene skal være gyllenbrune og luftige.


Legg pannekakene på en tallerken og hold dem varme under et klede til alle er stekt. Ovnspannekaken er en annen variant som ikke er like vanlig, hvor en form med pannekakerøre settes i ovnen eller stekes i pannen. Denne røren inneholder mer egg. Enkel oppskrift på tykke, amerikanske pannekaker. Amerikanske pannekaker serveres nystekte med lønnesirup og friske bær.


USA er kjent for sine små, tykke og kjempegode pannekaker. Server pannekakene varme og nystekte i en høy stabel og hell over rikelig med lønnesirup! Dette er oppskriften på enkle, amerikanske pannekaker. Oppskrift på amerikanske pannekaker som er enkel!


De lages med litt bakepulver, så blåser de seg opp. Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på matstart. Om du velger å bruke matstart.


Amerikansk pannekake

Pisk lett sammen kulturmelk, smør og egg. Bland sammen mel, natron, sukker og salt i en annen bolle. Hell melkeblandingen over i melblandingen og rør så vidt sammen. Må ikke røres for mye! Ha litt olje i en stekepanne.


Lise Finckenhagen gir deg oppskriften og flere eksempler. Du er så flink, og disse ser så gode ut! Bror var her på vinterferie i helgen, og jeg lager alltid veganske amerikanse pannekaker med blåbær og lønnesirup til han når han er på besøk. Lag amerikanske pannekaker til en forandring. Tykke og smakfulle med godt smør og sirup, en sikker fulltreffer.


I en annen bolle rører du sammen mel, bakepulver, natron og salt. De er også herlige med vaniljeis. Bland de våte ingrediensene sammen med de tørre og pisk alt sammen til du har en ganske tykk, men glatt røre. Nystekte pannekaker med lønnesirup er den perfekte helgefrokost.


Tykke amerikanske pannekaker med lønnesirup er det beste jeg får til frokost. Men stek opp mange – det er lett å forsyne seg av en til og en til. I stedet for å dra på laundrymat eller Nighthawk diner, hvor du uansett må stå i minutters kø på søndager så kan du lage dem selv. Hvor kos er det ikke å bli vekket med lukten av nystekte pannekaker?


Amerikansk pannekake

Ungene liker best å få enten en kjempestor pannekake eller de som er kalt for silver dollar. Det finnes ingen fast størrelse for amerikanske pannekaker. Tilsett halvparten av melken. Ha i mel og rør til en jevn røre. Rør inn resten av melken, litt salt og smeltet smør.


Serveres tradisjonelt til frokost med lønnesirup (og bacon!), men de er også gode med sukker, syltetøy, rømme og bær. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg