torsdag 10. mai 2018

Rått kjøtt gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Gravide kan spise alle typer kjøtt dersom det er gjennomstekt eller gjennomkokt.


Kjøttet skal ikke være rosa og kjøttkraften skal være klar. I parentesene angis grunnen til at gravide skal unngå matvaren.

Det er stort sett både greit og viktig å spise kjøtt når du er gravid , men du skal holde deg unna rått kjøtt og kjøtt som er dårlig stekt, sier hun. Det anbefales alle å være forsiktige med rødt kjøtt , og særlig bearbeidede kjøttprodukter (som pølse- og farseprodukter), og ikke spise mer enn maksimalt 5gram per uke. Spis kun kjøtt som er gjennomkokt eller gjennomstekt. Unngå rått kjøtt som. Matvarer gravide ikke skal spise: Hva: Hvorfor: Kjøtt som ikke er gjennomstekt eller gjennomkokt.


Ikke spis gravet kjøtt eller biff tartar. Gjennomstekt kjøtt og godt vaskede grønnsaker var viktig i denne forbindelsen. Vi prøver å bli gravide igjen nå etter SA i des.


Forebyggende tiltak er rettet mot å hindre medfødt toksoplasmose.

De fleste vet at svinekjøtt og kylling må være helt gjennomstekt fordi det kan inneholde bakteriene campylobacter og salmonella. Rådene om å unngå alt rått kjøtt , inkl. Og om det mot enhver formodning skulle ha vært toxoplasma i det kjøttet , så er jo det langt fra ensbetydende med smitte.


Begge deler går som regel bra, men det tilrådes likevel å bruke bilbelte og å varmebehandle maten i tilfelle det skjer noe uforutsett som man ikke har kontroll over. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Kjøtt er en viktig kilde til flere næringsstoffer. Reinsdyrkjøtt i enkelte områder kan inneholde mye radioaktiv forurensning.


Sjekk holdbarhetsdatoen. Oppskåret kjøttpålegg bør være ferskest mulig. Alt kjøtt som spises bør være gjennomstekt. Alle typer kjøtt kan inneholde parasitten toksoplasmose, men den vanligste smittekilden er rått kjøtt , særlig fårekjøtt.


Når du er gravid , bør du derfor sørge for at alt kjøttet du spiser er skikkelig gjennomstekt. Vær også klar over at spekepølse og annen spekemat per definisjon er ” rått ”, og dermed kan være. Det er en parasitt som dør ved høy eller lav temperatur, så stek kjøttet godt (eller frys det ned først).


Spekeskinke kan stekes. Spis gjennomstekt eller kokt kjøtt. Gravide bør ikke spise hvalkjøtt eller selkjøtt, fordi det kan inneholde høyt nivå av kvikksølv.


Det finnes mat du bør unngå når du er gravid. Rått kjøtt kan inneholde toxoplasma, som er en parasitt.

Enkelte typer ost, kjøtt og fisk kan inneholde bakterien listeria, parasitten toksoplasma eller mye miljøgifter. Dessuten bør du unngå store mengder kaffe, søtsaker og søt drikke som brus og saft. Personer tilhørende risikogrupper (gravide og personer med nedsatt immunforsvar) bør unngå å spise oppskåret, kokt kjøttpålegg (skinke, rull, servelat etc), rått kjøtt (gravet kjøtt , tartar og speket kjøtt som spekepølse, morrpølse etc), gravlaks og røkelaks. Det er spennende å være på reisefot, oppleve nye kulturer og smake på eksotisk mat. Men som gravid er det ekstra viktig å være påpasselig med mat i utlandet.


Der er det ofte andre og flere bakterier og parasitter enn det vi har i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg