mandag 7. august 2017

Trening for eldre

Nettbutikk med fri frakt over 400. Klær, utstyr, tilskudd og tilbehør. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå.

Kjøp Reebok og Reebok Crossfit her! Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud. Få 1dagers åpent kjøp, og gratis bytte av varen.


Finn alt du trenger av treningstøy, treningsutstyr, sunn smartmat og kosttilskudd. Norges største og rimeligste møteplass for seniorer over år. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale.


Styrketrening er viktig for alle grupper i befolkningen, uansett alder og kjønn.

Det er faktisk slik at de som er eldre , vil ha enda mer utbytte av slik trening enn de som er unge. Regelmessig trening er trygt og sunt også for skrøpelige eldre. Etter et hjerteinfarkt er trening en viktig del av rehabiliteringen.


Inger-Lise Aamot (bilde) ved NTNU i Trondheim har gjennomført et doktorgradsarbeid om effekten av å trene hjemme for mennesker med hjerte- og karproblemer. Kroppen har omtrent like god effekt av trening og fysisk aktivitet gjennom hele livet. Forskning viser at aktive eldre i gjennomsnitt får tre år med bedre livskvalitet enn eldre med en inaktiv livsstil. Anbefalingene er de samme for eldre som for voksne ellers.


Man bør være i moderat fysisk aktivitet i minst 1minutter hver uke. Selv om forskning har vist at trening kan være like sunt for eldre som for unge, vet vi fortsatt ikke hvor intens denne treningen bør være, sier Stensvold. Nå får vi muligheten til å studere nøyaktig hvilken treningsintensitet som fungerer best for å beskytte eldre mot en mengde forskjellige helseplager.


Her har vi tatt fram enkle og varierende øvelser for deg som er år og eldre. Vi fokuserer på å forbedre kondisjonen og koordinasjonen, samt styrke og balanse. Ingen aldersgruppe har så stor nytte av fysisk aktivitet som denne! Spesielt styrketrening med høy belastning. Muskelsvinn (sarkopeni) er svært utbredt hos eldre.


En rekke studier har vist at eldre helt opp i 90-års alderen kan ha meget god effekt av systematisk og regelmessig styrketrening. Og uavhengig av alder, vil fremgangen komme raskt.

Trening og livsstilstilbud - for et bedre liv. Vi tilbyr livsstilskurs, helsefremmende trening og klinisk ernæringsfysiologi ved flere av våre klinikker. Ved å gi de eldre treningsprogrammer og tettere oppfølging av helsepersonell, mener hun samfunnet kunne unngått store kostnader til behandling. Vi må foreskrive trening på samme måte som vi foreskriver medisiner.


Mange eldre har ikke tro på at trening hjelper, og med enkle tiltak kan vi øke kunnskapen om fysisk aktivitet. Vi mister muskelmasse etter fylte år og lever lenger enn noen gang. Jo eldre man blir, desto vanskeligere kan det være å komme i gang med treningen. Noen har kanskje vært aktive i alle år, og for dem er det ingen sak å fortsette med dette.


Andre derimot, kan ha levd et liv med lite trening , og vet derfor ikke hvor de skal starte nå som de bør begynne med fysisk aktivitet. Aktivitetsnivået blant voksne og eldre er relativt stabilt ved økende alder, men etter år ser man et markert fall. Effektene av trening er imidlertid like stor for eldre som for yngre og en 70-åring kan vinne tre leveår med god helse ved å være fysisk aktiv.


Kondisjonstrening har positive effekter på ulike risikofaktorer for hjerte- og karsykdom hos eldre , som for eksempel bedre glukoseomsetning, økt glukosetoleranse og insulinfølsomhet, redusert blodtrykk og bedre blodfett. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre for å fungere optimalt i dagliglivet og opprettholde en god mental helse. Bøy i knær og hofter og.


Du må ikke trene løping med hard intensitet for å fremme god helse når du blir eldre. Fysisk aktivitet gjennom løping, uavhengig av intensitet, er god medisin for at du skal være ved god helse når du blir eldre. Eldre idrettsutøvere. Mange eldre begrenses av manglende muskelmasse, og skulle med fordel kommet i gang med styrketrening.


Det ville gjort hverdagen lettere for mange eldre. Alt tyder på at eldre har samme utbytte av trening som yngre mennesker, og det er aldri for sent å komme i gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg