mandag 21. august 2017

Ovnsbakte grønnsaker oppskrift

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!

Ovnsbakte grønnsaker er gull som tilbehør. De passer til det meste, og er nydelige bare i seg selv. Tørkede urter egner seg like godt som friske urter. Skrubb poteter med tynt skall og del i båter. Poteter med tykt skall skrelles.


Fargerikt og sunt tilbehør! Ovnsstekte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager.

Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt. Varm stekeovnen til 2°C. Rens og del grønnsakene i staver, legg i en ildfast fat og vend inn olje, salt og pepper. Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også.


Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver. Tilsett litt smaksforsterkere som krydderurter, chili, hvitløk eller ingefær sammen med olje. Kjempegodt som tilbehør til middagen. Slik lager du deilige, ovnsbakte gourmetpoteter! Ovnsstekte poteter er perfekt som tapas sammen med aïoli men passer også som tilbehør til alle typer stekt kjøtt.


En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Flere gode grønnsaksretter finner du her. Deilig søndagsmiddag med svinebiffer og ovnsbakte grønnsaker. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Her kan du bruke noen av høstens beste grønnsaker som kålrot, gulrot, persillerot, selleri mm, som ovnsbakes i ovnen.

Laks med mandeldekke og ovnsbakte grønnsaker. Grønnsaker og svinefilet stekes raskt i stekepannen, og legges deretter i et ildfast fat, hvor svinefileten pensles med en dæsj med chilipasta og grønnsakene dryppes med en klunk soyasaus. Det hele stekes ferdig i stekovnen, svinefileten skjæres opp og hele formen plasseres på bordet.


Rotgrønnsaker er i vinden som aldri før, og fungerer utmerket som sunt og godt tilbehør. Supergodt til vilt og annet kjøtt, eller bare som en frisk vegetarrett i seg selv. Tips: Drypp gjerne ss flytende honning over grønnsakene før baking. Honningen forsterker den naturlige sødmen i. Her er tipsene til hvordan du kan tilberede ovnsbakte lammeskanker - som er noe av det mest smakfulle og billigste kjøttet på lammene. Litt tid i ovnen tar det riktig nok.


Men resultatet blir en herlig smaksbombe. Denne enkle retten med laks og ovnsbakte grønnsaker passer perfekt til en travel hverdag. Putt grønnsakene i ovnen mens du dekker på og steker fisken.


Her finner du fremgangsmåten til en deilig blanding av bakte rotgrønnsaker. Se oppskrift på Lises blogg. Del sjalottløk i to. Skrell de andre grønnsakene og del i like store biter. Ha alle grønnsakene over i en smurt ildfast form.


Bland finhakket chili, revet ingefær, olivenolje, sitronsaft og grønnsaksbuljong. Hell blandingen over grønnsakene, bland godt sammen og stek i stekeovnen til grønnsakene er møre, ca. En nydelig form med ovnsbakte grønnsaker og saftig vossakorv,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg