torsdag 31. august 2017

Soppinfeksjon hud

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Ved gjærsoppinfeksjon må man stole på det typiske utseende på utslettet, dyrking kan være misvisende. Soppinfeksjoner i hud skyldes ulike typer sopp som angriper ulike steder av kroppen.

Hva er årsaken til soppinfeksjon i hud og negler? Det er en gruppe sopp som kan angripe og leve i keratinet, som er et proteinstoff i hudens hornlag (det ytterste, døde laget). Dermatofytose skyldes dermatofytter.


Den mest alminnelige dermatofytten er Trichophyton rubrum. Flekken er gjerne litt blekere i midten og mer markert på kantene. SOPPINFEKSJON : Tinea Capitis fører ofte til rød og flassende hud. Ringorm har ikke noe med orm å gjøre!


Hos barn med bleieutslett kan sopp trenge gjennom huden og forårsake soppinfeksjon. Candida utslett på kroppen. Kan skyldes uttalt svetting, bruk av antibiotika, immobilitet som gjør at hudfolder lukker seg over hud.


Tilstanden er vanligst blant personer med diabetes som ligger i sykehus. Vanligste symptom er en velavgrenset rød flassende flekk som kan gi hårtap. I sjeldne tilfeller kan det gi et sterkt kløende og betent hudområde noen ganger med arrdannelse. Diagnosen stilles ved et hudavskrap og behandles med soppdrepende tabletter.


Det kan være flere årsaker for et slikt utslett, men det klart vanligste er en soppinfeksjon. De lever i døde hudceller og gjør som regel ingen skade.

Lyskesopp (tinea cruris) forkommer ofte hos unge menn som trener hardt. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon.


I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler. Redusert allmenntilstan redusert immunforsvar, diabetes, og fuktig hudmiljø og maserasjoner disponerer for sykdom. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon.


De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Den medisinske termen er vaginal candidose. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden. Konstant fuktig eller våt hud fører til økt fare for soppinfeksjon.


Ifølge Arden kan også bruk av antibiotika gi overvekst av sopp hos barn. Symptomer på soppinfeksjon. En eller begge disse områdene kan bli betent, hovent og svært smertefullt. Kløe er også vanlig, og det kan oppstå hvite flekker rundt hode på penisen. Lokalbehandling Ved lite utbredt infeksjon i en eller to negler, kan lokalbehandling være tilstrekkelig (Loceryl, Mycospor).


Gjærsopp i huden (kutan candidiasis) Hva er gjærsopp i huden? Hvordan får man gjærsopp i huden?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg