onsdag 9. august 2017

Aktiviteter i skogen

Slik får du barna ut av døren igjen og igjen. Her er forslag til artige uteaktiviteter for både små og større barn. Eksperttips fra Turistforeningen, Vera Michaelsen og forfatteren av flere bøker om aktiviteter for barn ute i naturen. Lek og lær om skog.


Presenter skolens aktiviteter og delta i spennende konkurranser! Gå til kongleposten.

For deg som vil lære om skogen vår,. Enten dere er ved kysten, i skogen eller på fjellet har naturen glede, skjønnhet, mysterier og utfordring å by på for alle, sier Øveraas. Her gir DNT deg ti fine tips til sommeraktiviteter med barna: 1. Treng du idéar til noko å finne på ute? Her får du tips til kjekke tur- og utandørsaktivitetar! Geocaching Turbingo Lag kongledyr Dra på lydsafari Regnar det?


Denne aktiviteten krever litt forberedelser. Du trenger en melkekartong, pensel og maling. La gjerne barna delta med å male gropene i ulike farger, og gå så ut i skogen å se etter ting med samme farge.

Det er om å fylle alle hullene og kanskje vanker det en liten premie til de som deltar også. Flere tar sykkelen med ut i skogen , på stier og veier, og de tøffeste setter utfor bratte fjellskrenter. Sykkelen er et miljøvennlig fremkomstmiddel og bidrar til økt fysisk aktivitet.


Hva med farging av garn? Har du lyst til å presse blomster? Barn og unge bør være fysisk aktive i minst minutter hver dag. Minst tre ganger i uken bør det legges til rette for aktiviteter med høy intensitet som gir økt muskelstyrke og som styrker skjelettet.


Aktiviteten bør være med moderat eller høy intensitet. Det er ikke alle feriedager som går av seg selv. Ofte trenger både barn og foreldre litt inspirasjon når de skal finne på noe annet enn å ta turen til nærmeste lekeplass.


Hva med å ta med barna på en ulike aktiviteter og leker i skogen og lage ting i naturen, for eksempel? Finn steder i skogen med lave greiner, eller falne trær. De kan være huler som barnet kan krabbe inn i. Spør barnet hvordan det kjennes ut: Er det hardt, mykt, bløtt, kaldt, varmt, ekkelt eller godt? Skogen er en viktig del av friluftslivsarealet. Skogen gir med sitt varierte naturgrunnlag og dyreliv rom for mange typer aktiviteter og opplevelser.


Skogen med dens naturgrunnlag påvirkes sterkt av industriell skogsdrift. Enkelte steder trues også skogen av fremmede treslag.

Røyrvik skogeierlag i samarbeid med Røyrvik skole, Velg Skog og Skogselskapet i Trøndelag har hatt skoleskogdag i Røyrvik. Her fikk elevene innblikk i skogsdrift fra gamle dager, det ble arrangert natursti og elevene fikk en innføring i fotosyntesen på en god og interessant måte. Fyll ut i rutene slik at hver ra. I skogen er det mange fine smådyr. Klarer du å finne alle sammen i bokstavmylderet?


Fysisk aktivitet i friluftslivsområder gjennom hele oppveksten vil bidra til å forebygge både psykiske og fysiske helseproblemer. Gode opplevelser i naturen gjør at elevene blir glade i naturen, og det man er glad i ønsker man å ta vare på. Altså er dette positivt også i et rent miljøperspektiv. SKOGEN BYR PÅ MANGE MULIGHETER. Vi er heldige som har skog på utelekeplassen vår.


Her er ulendt skogsterreng som gir mangfoldige opplevelser. Rett utenfor gjerdet har vi lavvoområdet vårt. Lavvoen har sittebenker til alle med vedovn i midten. Vi har utedo i vedskjulet og grillplass med gapahuk. Barn er ubestridte lekemestere og trenger sjelden hjelp av voksne.


Snarere tvert i mot – voksnes hjelp kan ofte passivisere barna mer enn å inspirere dem. Uteskoleveven er en del av undervisningsprogrammet Lære med skogen. Jobber selv i en naturbarnehage, Vi har to ord som diktere dagen for oss.


Vi har planer både for året, halvåret, måned og uke, men ingen planer er viktigere end at de kan endres på dagen, hvis unga kommer opp med nye ideer, eller innspill. Norge står i en særstilling når det gjelder å ta barna med på tur i skog og mark. Dette er en fin form for fysisk aktivitet som de fleste barn har glede av.


Naturen byr på mange utfordringer når det gjelder å bevege seg, og dette er bra for barnets motoriske utvikling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg