onsdag 30. august 2017

Barn og skilsmisse

Trenger du bistand med barnefordeling? Kontakt oss utforpliktende her! Og selv om denne risikoen er relativt liten, kanskje bare prosent mer enn man hadde forventet, er det allikevel totalt sett mange barn og unge som rammes fordi skilsmisse er så vanlig, sier Ingunn Størksen.


Ved hjelp av data fra en stor norsk helseundersøkelse har hun studert ungdom som har opplevd foreldres samlivsbrudd. Intensjonen med ordningen er at foreldre skal få hjelp til å komme frem til skriftlige avtaler om foreldreansvar, bosted og samvær med barna.

Barn og skilsmisse – dette bør du vite. En skilsmisse er ikke over idet foreldrene flytter fra hverandre. Her er ekspertenes tips til hva dere bør vite for å ivareta barnet best mulig. At pappa og mamma skal skilles, er de fleste barns store skrekk.


De færreste foreldre og par tar lett på å utsette barn for en skilsmisse. Foreldre ønsker normalt det beste for sine barn , og er bekymret for i hvilken grad en skilsmisse vil skade de små. Likevel er det ofte barna som rammes hardest - barn opplever alltid sorg og atskillelse ved en skilsmisse.

Hvordan kan du gjøre skilsmissen mindre smertefull for dine barn ? Mange voksne glemmer rett og slett barna i løpet av den opprivende prosessen en skilsmisse er for dem selv. De glemmer å informere barna underveis. Barn som bor vekselvis hos mor og far etter samlivsbrudd har det nesten like bra som barn som bor med begge foreldrene. De har det betydelig bedre enn barn som bare treffer den andre av foreldrene iblant, viser svensk studie. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo.


Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie? Måten foreldrene håndterer bruddet og foreldresamarbeidet på, har større betydning for hvor varig og omfattende belastningen blir for barna. Foreldre er ofte usikre på hva de skal si til barna sine og vegrer seg når de skal fortelle barna om bruddet.


Men smerten og sorgen mange barn opplever gjennom foreldrenes brud kan de ikke skånes fra. Separasjon og skilsmisse søker dere om hos fylkesmannen i det fylket dere sist bodde sammen. Dere må først søke om separasjon. Under separasjonstiden er dere fremdeles formelt gift.


Ingen av dere kan derfor inngå ekteskap på nytt i denne perioden. Etter ett år, kan én eller begge søke om skilsmisse.

Alle barn har rett til å bli i ivaretatt og få omtanke fra sine foreldre. Denne retten er slått fast i barneloven § 30. Med omsorg og omtanke menes at barnet opplever kjærlighet, trygghet, oppmerksomhet, mulighet for stell og samvær med andre, stell og pleie med mer.


Loven har ingen standard for hvordan omsorgen skal utøves. Små barn og samlivsbrudd. Den årlige skilsmissestatistikken viser hvor mange barn som berøres av at foreldre enten tar ut separasjon eller får innvilget skilsmisse.


Det kan dreie seg om å miste besteforeldre eller foreldre, men den vanligste sorgen barn opplever er skilsmisse , sier Tove Nyenget, spesialsykepleier og rådgiver i Kreftforeningen. Skilsmisser, etter tallet på felles barn uansett alder. Når 0-4-åringene sammenliknes med de som var over år da foreldrene skilte seg, øker den forskjellen til prosent. Barn , uansett alder, er lojale overfor sine foreldre og vil påføres en stor belastning dersom foreldrene ikke samarbeider godt etter en skilsmisse.


De trenger å kunne snakke fritt uten å legge bånd på seg i forhold til lojalitet. Tap gjennom dødsfall eller skilsmisse er kanskje det vanligste småbarn opplever, og derfor vektlegges sorg spesielt i dette heftet. At et barn gjennomgår en sorg eller krise, kan være mer eller mindre synlig for omgivelsene. Dette heftet gir informasjon om hvordan barn kan oppleve og reagere på kriser og sorg.


De aller fleste barn av skilte foreldre har det bra og klarer seg godt. Men de viser også til en studie som forteller at prosent av barna hadde endret seg på en eller flere måter som karakteriseres som negativ utvikling etter en skilsmisse. Alt innholdet på nettsidene er skrevet og kvalitetssikret av erfaren advokater med spesialkunnskaper innen familierett, skifte og barnefordeling.


Ektefeller som ikke ønsker å fortsette samlivet, kan søke om separasjon. For å søke skilsmisse må du enten ha vært separert i ett år, eller du og din ektefelle må ha bodd fra hverandre i minst to år og være enige om at dette er samlivsbrudd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg