mandag 14. august 2017

Kan man spise reker når man er gravid

Indirekte kan man bli smittet gjennom mat og drikke som er forurenset med avføring fra katter, for eksempel uvaskede grønnsaker eller frukt. Man kan også bli smittet gjennom kontakt med jord og sand der katter har gravd ned avføringen sin. Ved å spise for dårlig varmebehandlet kjøtt fra dyr som er smittet med Toxoplasma. Som gravid skal man heller ikke spise kveite på over to meter, brun krabbemat og rognleverpostei.


Du bør heller ikke spise fiskelever fra selvfanget fisk tatt i skjærgården, forteller Solsta og utdyper: - Dette skyldes at fiskelever her har et høyt innhold av dioksiner og PCB.

Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Andre kilder til kalsium er frø, sardiner, grønne blader, brokkoli, nøtter, mandler og tørket frukt, men disse matvarene må du spise mye av for å dekke behovet for kalsium. Det anbefales at du får i deg 1mikrogram (µg) jod per dag, litt mer enn når du ikke er gravid (1µg per dag). Sånn som jeg har forstått det kan du spise det som er kokt eller stekt.


Spekemat er ingen av delene så det bør man holde seg unna. Jeg tror også mange setter reker og kreps i samme kategori som sushi (sjømat som ikke er fisk) og derfor sier til deg at du ikke kan spise det. Men det er jo noe helt annet for sushi er rått, og det er jo derfor man ikke kan spise det.


De viktige næringsstoffene kan du lese om i brosjyren Ernæring i svangerskapet, som deles ut på helsestasjonen.

Når du er gravid , er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. Brosjyren kan du også få tilsendt gratis fra Sosial- og helsedirektoratet, avdeling for ernæring. Det er helt greit å spise reker mens man er gravid. Pass bare på at lettfordervelig mat (som sjømat) kjøpes og spises på steder med god hygiene. Noen babyer (som ammes) reagerer hvis mor spiser reker , det må man bare prøve seg frem med.


Midwife og Siri svarer: Hei! Men vær ekstra obs på blåskjell og sånt som kan bli giftig, at du er sikker på at det er ok. Har aldri hørt at man ikke kan spise reker når man er gravid.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Spise reker når man ammer. Fr trodde man at reker og jordbr kunne gi barnet allergi dersom man spiste det nr man. Er det nr man ammer man ikke skal spise det? Noen matvarer kan gi babyen kolikk nr du ammer.


Kan man ikke spise reker nr man ammer? Baby og barn - Doktoronline - Forum 17. Hva skal man spise når man er gravid ?

Dere venter nå barn og vil at alt skal gå perfekt. Derfor lurer mange under graviditeten på sine kostholdsvaner. Vi forteller under om hva du skal spise når du er gravid og hva som er viktig for deg å tenke på angående dine kostholdsvaner under graviditeten.


Man kan fint spise reker Det er mange som blander med amming. Pga allergier skal man være litt forsiktig med reker og jordbær da man ammer. Mamge som da blander de to tingene!


Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor. Jeg bare lurer på om man kan spise scampi, crabstiks, reker osv når man er. I tillegg poengterer hun at det ikke er veldig store forskjeller på hvordan du bør spise som gravid og ikke, men at det er små, enkle ting du skal forholde deg til og ikke få panikk for. I en travel hverdag kan det være vanskelig å få i seg det man skal, og da er det greit med et større måltid hvor du kan putte mye forskjellig på. Når du ammer, er det noen som mener at du bør holde deg borte fra det for å hindre allergi på barnet.


Du kan fint spise reker når du er gravid. Det er også noen babyer som reagerer med akutt magevondt når mor spiser reker. Mennesker smittes oftest via for dårlig varmebehandlet kjøtt fra mellomverter som sau og gris, eller ved å spise uvaskede frukt, bær og grønnsaker forurenset med toxoplasmoseegg.


Da må de være forsiktig med reker i saltlake, og innta dette i små porsjoner. Hvis reken ligger i saltlake kan det være lurt å skylle i vann før man gir reken til barnet. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Babyen blir ikke mer allergisk om du spiser jordbær eller reker , så spis det du har lyst.


Det rådet man i dag får er å prøve deg frem, Noen barn reagerer på noen ting og noen ikke på noe. Kål kan gi gassdannelse i magen noe som gir mageknip, noen tåler ikke at mor drikker noe med kullsyre i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg