onsdag 2. august 2017

Allergi vaksine

Tidligere ble vaksinen kun gitt som sprøyter, men nå brukes oftere dråper eller tabletter. Allergivaksinering kan benyttes ved flere former for pollenallergi som bjørk og gress. Hvem kan få allergivaksine ? Den vanligste formen for allergisprøyter er allergivaksinasjon, selv om det ikke er like vanlig som annen allergibehandling. For noen typer allergi kan du også få vaksine som tabletter, men injeksjon er vanligst. Det kan virke lenge, men det tar lang tid å påvirke immunsystemet.


Siden allergivaksine ikke bare lindrer symptomene, men også behandler årsaken, er det viktig å fullføre hele behandlingsperioden selv om du føler deg bedre. Dette er en ny, smertefri allergivaksine. Det er en god nyhet for de som ønsker å behandle sin allergi og få en lettere hverdag med færre allergisymptomer. I motsetning til vaksine med sprøyter gjennomføres behandlingen hjemme.


Aleris i Oslo tilbyr allergivaksinering (hyposensibilisering). Kortison kan behandle noen av symptomene, mens allergivaksine er det eneste som faktisk gjør noe med selve allergien, forklarer Anna Bistrup, helsefaglig rådgiver i Astma- og Allergiforbundet. Det gjaldt allergi mot bjørkepollen, men i artikkelen står det at allergivaksine virker også ved allergi mot pelsdyr. Min sønn (år) er allergisk mot husstøvmidd og veldig allergisk mot katter med både høysnue og astma og oppbluss av eksem. Sprøytebehandling kan kurere deg helt for allergi.


Allergi vaksine

Det er verdt hver time og krone, mener Tone Ytterhaug Sæther (43). Sjekk hvordan du kan si farvel til allergien. Hos Aleris kan du allergivaksinere deg - en behandling som kan redusere og til og med kurere allergiske sykdommer.


Tilbudet er tilgjengelig på Aleris Frogner. Men på det europeiske markedet har det i ti år eksistert en annen vaksine mot pollenallergi, som du tar i dråpeform under tungen. Den vaksinen heter Staloral og blir produsert av det franske legemiddelfirmaet Stallergenes. Selv om vaksiner er blant de legemidlene som gir færrest bivirkninger, kan både barn og voksne få uønskede reaksjoner etter vaksinasjon.


Behandlingen skjer hjemme hos deg selv. De fleste symptomene kommer innen et døgn, men noen kommer senere. Du har sikkert hørt om den såkalte allergivaksinen?


Ja, for det er faktisk mulig å vaksinere seg mot pollenplagene og for noen er effekten så god at nesesprayen, øyedråpene og antihistaminene kan kastes i søppelbøtta. Du får en dose av stoffet du er allergisk mot i en fast dosering over tre til fem år. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Indikasjon for oppstart av behandling var alvorlig systemisk reaksjon på vepsestikk samt positiv allergitest, etter internasjonale anbefalinger. Enten som en hurtigoppløselig tablettbasert allergivaksine som skal inntas en gang daglig av pasienten selv.


Tabletten legges under tungen og oppløser seg selv i løpet av kort tid. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Priser fra kr 8til 805. Spørsmål: Datteren vår er blitt gradvis mer allergisk mot familiens hund.


Den er et samlingspunkt som alle er veldig glad i. Det er derfor et sterkt ønske om å beholde hunden hvis det er mulig. Ved vedvarende eller plagsomme allergier kan behandlingen være desensibilisering med allergenvaksiner, vanligvis kalt immunoterapi eller allergivaksine. Allergenvaksiner består av små mengder av det stoffet som forårsaker allergi. Pasienten mottar injeksjoner med allergenvaksine med jevne mellomrom. Så lenge Kestine hjelper så godt som den gjør er det ingen grunn for deg til å allergivaksinere deg.


For det første er det ikke alle som gjennomgår allergivaksine som blir kvitt allergien sin. For det andre innebærer allergivaksine en liten risiko for alvorlige bivirkninger. På den måten kan en med stor sannsynlighet holde hunden symtomfri ved å unngå allergener som hunden reagerer på. Det kan være vanskelig å unngå innendørsallergener som atopikere reagerer på, det vil da kunne være aktuelt å gi en såkalt allergivaksine. Vil du sitere denne artikkelen?


Kopier denne teksten og lim den inn i litteraturlisten din: Skjønsberg, Ole Henning. Det er få legemidler som interfererer med vaksiner, men det er viktig å være oppmerksom på legemiddelgrupper som kan hindre effekt av vaksinen eller som medfører risiko for generalisert infeksjon med virus eller bakterier fra levende vaksiner. Om vaksinering av personer som bruker andre legemidler. Administrering: Smeltetabletten bør tas ut av pakningen med tørre fingre og bør tas umiddelbart etter at blisteret er åpnet. Plasseres under tungen hvor den løses opp.


Svelging bør unngås i ca. Eldste vår er allergisk mot det meste og får immucept hver måned. Hunden har faktisk ikke vært hos veterinæren for annet enn ordinær vaksine de to siste årene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg