tirsdag 29. august 2017

Klør i underlivet ikke sopp

Kløe i underlivet er plagsomt. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.


Hvorfor klør det i underlivet ? Er det uhygienisk å ha sopp ? Det klør skikkelig mye i underlivet.

Jeg er sår og det klør i underlivet , tør ikke gå til legen. Jeg klør litt i underlivet. Opplever du at det klør og svir i underlivet ? Da kan det være du har fått en soppinfeksjon. Mange ulike årsaker kan ligge til grunn for sopp , blant annet varme og fuktig badetøy, men det finnes heldigvis enkle og effektive egenbehandlingsråd.


Sopp i underlivet - kjerringråd. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon.

Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Vi vet ikke så mye om hvorfor noen får plager med sopp i skjeden, mens andre ikke har plager med sopp i skjeden. Overdreven vasking, bruk av såper og bruk av antibiotika (f.


eks mot urinveisinfeksjon) øker risikoen for plager. Grunnen er at vasking, såpe og antibiotika fjerner bakterier, men ikke sopp. Den vanligste plagen er kløe.


SVAR: Hei, og takk for at du skriver til ung. Det kan være et symptom på infeksjon, allergi eller hudlidelser. Jeg må bare spørre, selv om det kanskje ikke har så mye med trådstarters spørsmål å gjøre: Ser man tydelig forskjell på sopp og herpes? Jeg har hatt sopp før, og nå tror jeg at jeg har det igjen, bare at denne gangen klør det noe heilt sykt i underlivet , jeg er rø sår og det gjør vondt når jeg har sex. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid.


Selv uten behandling blir man ofte bedre av seg selv. Soppinfeksjonen er lokal og vil ikke gi noen innvirkning på fosteret under graviditet. Les også: Vanlige årsaker til svie og kløe i underlivet. Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling. Takk for at du skrev til ung.


Kjenner at jeg er på nippet til å få sopp i underlivet. Det er kunn i startfasen så det klør ikke så veldig enda. Har lest at eddik hjelper, men hva er blandingen?

Som tidligere nevnt anser mann ikke sopp som en kjønnssykdom, men sopp kan likevel føre til kløe og svie i underlivet hos menn, primært på penis. De typiske symptomene på sopp hos menn er utslett og irritasjon under forhuden og generell kløe og svie rundt og på kjønnsorganet. Ifølge jordmoren vet man ikke hvorfor endringene i vaginalfloraen skjer. Behandling av kløe i underlivet i svangerskapet.


Det er ikke seksuelt overførbart, men assosieres likevel med seksuell aktivitet. Schjelderup forteller at dersom det er infeksjon som er årsaken til at underlivet klør i svangerskapet, må det behandles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg