fredag 11. august 2017

Hva er egenandel

Selv om ordningen er automatisk, bør du ta vare på alle dine kvitteringer for egenkontroll. Dersom du oppdager at en egenandel mangler i denne oversikten, kan du ringe Veiledning helsenorge. Det kan ta inntil tre uker før egenandelen er registrert hos Helfo.


Hva betyr egenandel ? Informasjonen på helsenorge.

Egenandelen fremkommer av ditt forsikringsbevis og av vilkårene. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen.


Egenandel er det beløpet du må betale selv når du bruker forsikringen din. En høyere egenandel gir lavere pris på forsikringen. De fleste sparer på å velge en høyere egenandel , siden det som regel er flere år mellom hver gang du må bruke forsikringen.


Motsatt vil en reiseforsikring med egenandel ha en årspremien som er litt lavere.

Du bør selv vurdere hva som er mest positivt for deg, men personforsikringer. Egenandel , den økonomiske andel en person dekker selv i forbindelse med en tjeneste som for øvrig er dekket på annen måte. Brukes særlig i forbindelse med tjenester innen helsevesenet og i forsikring. I mange tilfeller er det penger rett ut av vinduet hvis du har en lav egenandel. Ved en skade kan bonustapet fort komme opp i mangfoldige tusener av kroner.


Hvis ditt fremtidige bonustap er beregnet til å være ca. Vilkår for at egenandelen skal telle med. For at en egenandel skal telle med i frikortopptjeningen må visse vilkår være oppfylt. Du kan selv sjekke hvor mye du har betalt i egenandel i løpet av kalenderåret ved å logge deg inn på Min helse. Dette gjelder både tjenestehonorarer og kjøp av medisiner foreskrevet på såkalt blå resept.


Alle privatpersoner må betale en egenandel ved bruk av det offentlige helsevesenet. Egenandelstakene gjør at du ikke trenger å betale mer enn beløpet som er taket. Du betaler egenandel for medisin på blå resept til du når grensen for å få frikort. Du skal maksimalt betale 5kroner pr.


Velg mellom fire summer fra 4. Jo høyere egenandel du har, jo lavere pris betaler du for forsikringen.

Du kan følge med på hvilke egenandler som er registrert ved å gå inn på helsenorge. Du kan lese mer om frikort og egenandelstak på helsenorge. Dekning av medisinkostnader.


Hei Det er besluttet at de ansatte skal betale en egenandel til pensjon på. Hittil har pensjon vært gratis for våre ansatte. Hvilken lønnsart bukes da?


Pensjonstrekk, men vet ikke den er riktig å bruke. Hvordan legges i så fall de prosentene inn? Er det riktig at pensjons. Egenandel og tillegg I noen tilfeller må du betale for bandasje- og forbruksmateriell eller andre tjenester i tillegg til egenandelen.


Oversikt over egenandeler på helsenorge. Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Det vil ta fire år før du igjen har opparbeidet deg bonus på ). Eyr Online lege kan for eksempel hjelpe deg med råd eller veiledning for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg