torsdag 3. august 2017

Regne ut graviditet

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Da kan dette være en grei måte å begrene termin på. Når man skal regne ut hvor langt man har kommet i en graviditet starter man å regne fra den første dagen i sist menstruasjon. Det regnes som graviditetens første dag, selv om man egentlig ikke var blitt gravid enda på dette tidspunktet. Siden regner man de ukene som følger.


Hvordan regner vi ut graviditetslengden? Som utgangspunkt i vår guide gravid – uke for uke har vi gjennomgående utgått fra siste menstruasjons første dag. I virkelighetet inntreffer selve befruktningen omtrent dager senere, hvilken betyr at man ikke er gravid de første dagene av graviditeten. Dette er første graviditet , så denne utregningen er helt ukjent for meg. Rundt halvparten av de gravide har ikke tilstrekkelig regelmessig syklus eller god nok informasjon til å regne ut en pålitelig fosteralder (4).


Jeg lurer på hvordan man regner ut menstrasjonsyklusen, er det noen som kan gi kort informasjon om det? Det finnes flere måter å regne alder på. Vi har valgt å holde oss til samme regnemåte som leger og jordmødre bruker, altså hvor lenge det er siden svangerskapet startet. Vi bruker siste menstruasjons første dag som utgangspunkt. Unnfangelsen skjer omtrent dager etterpå.


Dermed er du ikke gravid de første to ukene av svangerskapet. Man beregner lengden på en graviditet ut fra den siste menstruasjonens første dag, selv om befruktningen først skjer ca. En graviditet varer i alt i uker. Det er ikke så vanskelig å finne ut når du skal. Jeg kjenner ikke el, så burde jeg kjøpe en test for å finne ut av når i syklusen den er?


Han likte veldig godt tanken på å ha sex hver dag sier han, å så overraskende! Graviditet , spedbarn og. Termindato - terminkalkulator.


For at få frem termindatoen utgår vi i fra menstruasjonssyklusen og befruktningen. Lurer du på hvordan terminkalkulatoren vår regner ut din fødselstermin? Beregne termindato.


Kvadratroten av et tall vil si det tallet du må multiplisere (gange). Jeg er gravid og har vrt p ultralyd idag. De to frste ukene av en graviditet er fr.


Barn og Foreldre - VG Nett Debatt For regne termin kan man regne mneder og dager fra siste mens. Regne ut graviditet. Den er basert på et norske studier.


Snurra foreligger nå i en klassisk plasthjul-versjon, web-versjon, innebygd i en rekke ultralydapparater samt som apps for både iOS, Androi Windows Mobile og en rekke andre formater. Snurra er en videreutvikling av den gamle Snurra som har vært i. Prøver du å bli gravid? Her kan du regne ut dato for din eggløsning og termin. Dato for eggløsning vil ikke alltid være helt korrekt. Ingen vet nøyaktig hvordan barnet opplever fødselen, men vi vet at det er en tøff reise.


Vi har alle vært gjennom den, men vi husker det ikke og kan bare forestille oss hvordan det føles å passere gjennom en trang fødselskanal og komme ut i den store og forholdsvis kalde verdenen. Dette vil oppdages ved ultraly men i utviklingsland (og før ultralyd ble vanlig) kunne slike graviditeter medføre at en normal fødsel ikke var mulig, og fosteret, moren eller begge døde. I slike tilfeller vil en graviditet potensielt kunne bli livsvarig, ved at fosteret kapsels inn og forkalkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg