tirsdag 29. august 2017

Ørebetennelse svimmel

Tilstanden kan gi forbigående nedsatt hørsel. En sjelden gang kan en ørebetennelse spre seg til beinet bak øret – processus mastoideus. Dette kan gi smerter, hevelse og ømhet bak øret. Kronisk ørebetennelse defineres som vedvarende hull i trommehinnen, og kan i prinsippet ramme alle som har hatt ørebetennelse der det er gått hull på trommehinnen, sier Sundt Mjelle. Studier viser at til enhver tid har av alle barn mellom ett og tre år nedsatt hørsel på begge ører på grunn av sekretorisk ørebetennelse.


Andre årsaker til ørebetennelse inkluderer hud allergier som eksem, skader på det ytre øret, og eksponering for hårprodukter eller noe som feller fuktighet i det ytre øret. Tegn på en ekstern ørebetennelse vanligvis starter som mil men de kan utvikle seg hvis personen ignorerer problemet og ikke får behandling. Mye blod vil da samle seg i disse årene, og hjernen får som følge av dette ikke tilstrekkelig blodtilførsel for en kortere periode.


Også øyesykdommer med synsforstyrrelser kan gi den formen for svimmelhet. Når du har øregangsinfeksjon blir huden i øregangen betent og hoven. Leger kaller dette for ekstern otitt.


De fleste øregangsinfeksjoner er forårsaket av bakterier, men infeksjonen kan også skyldes sopp. For dager siden begynte jeg så smått å bli litt svimmel på ettermiddagen. Dagen etter følte jeg meg litt rar, men helt OK.


I løpet av natten våknet jeg mye fordi alt snurret hver gang jeg endret stilling i senga. Hvis du har ørebetennelse og blir svimmel og kvalm bør du oppsøke lege med en gang! I vanlig språkbruk brukes ørebetennelse nesten. Mellomørebetennelse er en fellesbetegnelse for betennelsessykdommer i mellomøret.


De fleste har hatt én eller flere mellomørebetennelser i småbarnsperioden. Hva er øyebetennelse? En kronisk ørebetennelse er en infeksjon i mellomøret som returnerer igjen og igjen, til slutt forårsaker permanent skade og hørselsproblemer. Det er mange måter å behandle en kronisk ørebetennelse , for eksempel med antibiotika, steroider, gjennom en rekke operasjoner, og enda noen hjemme rettsmidler. Væske i mellomøret er en tilstand der mellomøret, som normalt er luftfylt, er fylt opp med væske uten at det foreligger noen ørebetennelse.


Væsken er seig eller slimete, men det er ingen bakterieinfeksjon, kun en irritasjon. Mellomøret er forbundet med svelget gjennom øretrompeten (tuba Eustachii). Har ørebetennelse , er nesten døv på ene øret og blir svimmel når jeg beveger meg.


Flere med samme erfaring? Alle har lidd av en smertefull ørebetennelse på et eller annet tidspunkt i løpet av livet sitt. Det er flere årsaker til at man kan få denne vanlige lidelsen, som for eksempel at vann som kommer inn i øret når man bader eller svømmer, fremmede partikler eller insekter som kommer inn i øregangen, eller en infeksjon i en tann som sprer seg til øret.


Det finnes mange ulike årsaker til ørebetennelse. Predisponerende faktorer, det vil si faktorer som gjør at hunden lettere får ørebetennelser, kan være ørets utforming som eksempelvis hengeører og trange hørselsganger. Andre faktorer er for høy produksjon av ørevoks, for mye pels i ørene, for hyppig rengjøring eller bruk av.


Ørebetennelse svimmel

Uansett bør man kontakte lege for å være sikker på at det ikke er noe alvorlig. Som sagt er balansenerven plassert i øret. Så til og med noe så hverdagslig som en ørebetennelse eller vann i øret være årsak til at man blir svimmel.


Tannervebetennelse oppstår oftest på grunn av et dypt hull i tannen (), som når helt inn til tannerven. Cervikal tinnitus oppstår samtidig med problemer i nakken. Når nakken blir bra forsvinner øresusen. Noen antibiotika, vanndrivende legemidler, betennelsesdempende legemidler (NSAIDS) og kreftmedisiner kan gi øresus.


Svimmel Disse, for denne tilstand mest relevante stikkor bør inngå i en vanlig klinisk henvisning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg