onsdag 30. august 2017

Gravid lege

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no). Ved positiv prøve vil den gravide bli henvist til spesialist for videre behandling.

Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Noen gravide velger å gå annenhver gang til lege og jordmor, men dere kan også velge å bare gå til den ene. Det viktigste er at dere føler at dere får en god oppfølging og svar på de spørsmål dere har. Graviditet og permisjon Vaktfritak, amming, sykmelding, osv. Hvorfor skulle hun da få fortsette?


Den gravide legen tok saken til Likestilling- og diskrimineringsnemda hvor hun vant saken ovenfor arbeidsgiver. Dette er jo helt forkastelig.

Gravide leger er ofte unge med korte vikariater og en gruppe som strekker seg langt for å få forlenget vikariater. De ber oftere for lite om tilpassing enn for mye. Ved denne dommen blir det enda vanskeligere for denne gruppen. Kontakt jordmor, lege eller farmasøyt om jern og gravide Hvis rådene i denne brosjyren ikke hjelper.


Hvis du tror du trenger jerntilskudd. Les også brosjyren “Gode råd ved forstoppelse hos gravide og ammende” hvis du bruker høydose jernpreparater. Da bør du kontakte lege for å få det undersøkt.


Candida-infeksjon, også kalt underlivssopp, i svangerskapet kan behandles med en spesiell salve som smøres i skjeden og på kjønnsleppene. Ikke all tablettbehandling mot sopp er trygt for gravide , derfor bør du snakke med jordmor eller lege hvis problemet vedvarer. Helsekort for gravide er en pasientjournal på papir og et bindeledd mellom deg, lege , jordmor og sykehus. Slik får alle den samme informasjonen om deg og ditt barns helse, og hvilke særskilte behov dere eventuelt har. Du bestemmer selv hvilke opplysninger du vil gi.


Lege - og tannlegebesøk i arbeidstiden. Regler om korttidsfravær i arbeidstiden praktiseres ulikt på ulike arbeidsplasser og også innad på større arbeidsplasser. Det er også forskjeller mellom statlige, kommunale og private virksomheter.

Sukker i urinen hos gravide. Under graviditet endres nyrenes evne til å håndtere sukker. Utenom svangerskap er det sjelden at det finnes sukker i urinen hos personer som ikke har diabetes. I forløpet av svangerskapet er dette imidlertid ikke sjelden.


Når svangerskapet er over, blir forholdene de samme som de var før svangerskapet. Jeg erfarer at de gravide som føler seg godt ivaretatt av lege og jordmor, og som får svar på spørsmålene de stiller og god oppfølging under svangerskapet, blir trygge under graviditeten, sier Johansson. Hun får støtte av Carola Karl Urvik, jordmor ved fødeavdelingen i Sandnessjøen.


Legen går deretter gjennom svaret på urinprøve, vekt og blodtrykk, og sammen med evt symptomer og evt hevelser i bena gjør legen seg opp et inntrykk av om alt forløper som normalt. De kommende kontrollene er deretter svært like og enkle om alt er normalt. Hos de fleste som får influensa går det som regel bra, men er du gravid og får det, er du i risikogruppen for alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse. Men selv for gravide kan det forebygges. Vi vet at gravide har økt risiko for alvorlig forløp ved noen infeksjonssykdommer, forteller lege ved Folkehelseinstituttet Trine Hessevik Paulsen.


Gravid likevel Da blodprøvesvaret var klart, viste det god stigning, og Elisabeth fikk bekreftet at hun var gravid. Da hun i slutten av januar var til kontroll hos gynekologen og skulle sjekke cysten, ventet to leger på henne. De var sikkert to for å overbevise meg om at jeg ikke var gravid. De begynte å forklare mens de tok ultralyden.


Også Wendelborg er klar på at det kan være lurt å kontakte jordmor eller lege for en prat og eventuell sjekk dersom du er usikker og urolig. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Legen kan bare kreve egenbetaling som er nevnt i forskrift om stønad til dekning av utgifter til undersøkelse og behandling hos lege. Logg deg inn for å sjekke egenandeler Sjekk hvor mye egenandeler som er registrert på deg og hvor langt du har igjen til du får frikort for helsetjenester. Ei gravid kvinne bør vere spesielt på vakt overfor infeksjonssjukdommar.


Dersom epidemiske sjukdommar opptrer i arbeidsmiljøet (for eksempel rubella i barnehage, skole), må ho så snart som mogleg søke råd hos den legen eller jordmora som har ansvaret for svangerskapskontrollen. Videokonferanse med legen varer i minutter. Tjenesten leveres i samarbeid med Legevisitt.


Vanlig legekonfidensialitet gjelder og samtalen vil ikke bli tatt opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg