mandag 21. august 2017

Søke om frikort

Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Forskuddsskatt Har du et enkeltpersonforetak, er deltaker i ansvarlig selskap, eller andre inntekter eller formue du ikke trekker skatt for, skal du betale forskuddsskatt. Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort.


Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Frikort og egenandeler.

Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Dersom du først har hatt frikort og ser at du kommer til å tjene over 55. Det beløpet du allerede har tjent uten å trekke skatt av, blir da tatt med i grunnlaget for beregningen av nytt skattekort. Det betyr at du ikke trenger å spare opp til egenandelstak på statlig frikort.


Kortet dekker også egenandel på behandlingsreiser som dekkes av helseforetak, samt medisinsk utstyr og viktige legemidler på blå resept. Strengt tatt bør ikke du foreta deg noe som helst for å skaffe ungdommen frikort. Den jobben bør ungdommen ta selv, som en del av det å bli voksen.


Jeg skaffet meg frikort selv da jeg var på den alderen, uten innblanding fra foreldre.

Et lite dytt i riktig retning er flott, men vokt deg vel for å frata ungdommen styringen. Har du brukt frikort før du bestiller skattekort, blir det en høyere trekkprosent på det du tjener over frikortgrensen. Vi anbefaler derfor å søke om skattekort i god tid før frikortgrensen er nåd sier Bergeland Jebsen. Fra denne datoen slipper du å søke om frikort for helsetjenester.


Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. Dette er fordi frikortet automatisk er tilgjengeliggjort for arbeidsgiver.


Skulle du tjene mer enn frikortets maksgrense, er det ingen krise av den grunn. Ved uthenting på apoteket betaler du en egenandel, med mindre du har fått frikort. De som har frikort betaler ingenting i egenandel. Bestill Europeisk helsetrygdkort. Oppheld du deg mellombels i eit anna EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort.


Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med statsborgarane i opphaldslandet. Kan jeg bestille skattekort til jobb nr når jeg har frikort på jobb nr 1? Kan søke som lærling i et annet fylke? Trenger jeg skattekort eller frikort når jeg har jobb som fotballdommer?


Neste år skal vi søke oss lærlingeplass og jeg lurer på om det er mulig å være lærl. Egenandelen inngår ikke i grunnlaget for frikort.

Leverandøren sender faktura direkte til NAV for beløpet som folketrygden dekker. Hvis behovet for ortopedisk fottøy og fotsenger skyldes en yrkesskade, kan du søke NAV om å få refundert egenandelen. Da er vi inne i et nytt år, og for de av dere som er kronisk syke. Så er reglene for frikort kjekt å kjenne til. Det hadde vært en stor fordel kronisk syke.


Dette kommer altså ikke automatisk slik som frikort del 1. HELFO må ha mottatt søknaden senest innen seks måneder fra den datoen du mottok behandlingen eller tjenesten. Når du har betalt over denne summen, må du selv søke HELFO om frikort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg