tirsdag 8. august 2017

Fastlegeordninga

Dersom du har rett til fastlege, kan du selv finne og bytte til ønsket lege på helsenorge. Lær mer om fastlege, bytte av fastlege, egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Fastlegeordninga er heimla i fylgjande forskrift: forskrift om fastlegeordning i kommunene. Innbyggar kan finne og bytte fastlege, eller sette seg på venteliste om ikkje fastlegen er ledig på helsenorge. Fastlegar og kommunar kan sjekke visning av fastlege- og kontoropplysningar på helsenorge.


Fastlegeordninga

Alle som ønsker det, skal kunne få ein fastlege å forholde seg til. Dei fleste som er busett i Noreg har krav på fastlege. Basistilskot for fastlegeordninga i kommunane Helfo administrerer fastlegeordninga på vegne av kommunane. Berekning av basistilskotet er ein del av denne oppgåva. På denne sida publiserer Helfo månadlege rapportar med berekna basistilskot.


Fastlegen er ein allmennpraktiserande lege som har inngått avtale med kommunen om å ta del i fastlegeordninga. Denne ordninga gjev alle innbyggjarane rett til å ha ein namngjeven allmennpraktiserande lege som sin faste lege. Om fastlegeordningen. Hensikten var å bedre kvaliteten på allmennlegetjenesten ved å gi alle som ønsker det én fast lege å forholde seg til. Norge, og få informasjon om hvilke tjenester disse tilbyr.


Fastlegeordninga

Næringsdrivende fastleges økonomiske vederlag, for det arbeid som honoreres etter forskrift om stønad til dekning av utgifter til undersøkelse og behandling hos lege, består av et tilskudd fra kommunen for hver person (per capita-tilskudd) på listen og de til enhver tid gjeldende satser for egenandel og refusjon fra. Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten. Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg. Søk blant alle fastlegene her. Medisinsk utstyr og hurtigtester.


Narkotikatester og graviditetstester. Hovudårsaka er høgt arbeidspress og dårleg økonomi. Grunna nye oppgåver og ei eldre, sjukare befolkning har dei fleste fastlegar meir enn nok med å handtera tusen pasientar på ein god måte. Kva er nytt for innbyggarane. På Min helse på helsenoreg.


Fastlegeordninga

Jondal kommune har to fast tilsette legar og etablerte fastlegelister for kvar av legane. Alle pasienter tilknytt fastlegeordninga ved Jondal legekontor, vert fordeltnbsp;på legane. Kvar lege har ansvar for kommunikasjon og samhandling med spesialisthelsetenesta. Når ein plutseleg får behov for å gå til legen fleire gonger i året, synest Ottar Ohm det er trygt å vita kva lege som møter han på legekontoret.


Du kan sjølv velje kva for ein lege du vil ha som fastlege, men legen må ha ledig kapasitet og vere med i fastlegeordninga. Du kan velje ein fastlege i ein annan kommune enn den du bur i. Du kan også fritt velje ein lege som ikkje er med i fastlegeordninga , men då betaler du ein høgare eigendel. Ordninga gir deg rett til å få ein allmennpraktiserande lege som fastlege. Alle fastlegar får ei liste med innbyggjarar.


Dei som står på den lista har førsterett til å få time. Flora kommune har fastlegeordning, og har per dags dato til saman elleve fastlegar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg