mandag 28. august 2017

Pastasalat dressing

En deilig pastasalat passer ypperlig til både lunsj, middag og kvelds. Denne varianten er lett og gir en liten smak av vår. Bland sammen dine favorittgrønnsaker, og lag en kremet saus med lettrømme og majones.


Smakssett med enten kinesisk løk, hvitløk eller kanskje litt chili, alt etter hva du foretrekker. Server med godt brød. Tips: Her er det brukt kinesisk hvitløk, men du kan også.

Kokt pasta skal ikke oppbevares i romtemperatur over ti men det går bra å ha pastasalaten i matboksen fra du går hjemmefra om morgenen og til du skal spise lunsj. Den passer ikke bare som dressing til salat, men er også ypperlig til grillet kjøtt eller bare til å dyppe ferskt brød i når man har lyst på litt kosemat. Urteolje med basilikum er vår anbefaling til pastasalat med varmrøkt laks. Dressing - Dressing er så mangt.


Alt ifra den trauste tradisjonelle Thousand Island til balsamico-dressinger. En pastasalat med kylling og annet godt slår alltid an, enten det er hverdag, helg - eller du skal ta med noe godt til et spleiselag eller sommeravslutningen. Her har pasta og kylling fått selskap av blant annet cherrytomater, rødløk, mozzarella og ruccula - og det hele toppes av en deilig urtedressing. Kok pastaen etter anvisning på pakken, avkjøl helt.


Klipp baconet i terningstore biter, stekes sprøtt.

Det er perfekt som grilltilbehør og det er helt perfekt som “stop madspilds-ret” hvis du har en rest pasta og nogle grøntsager der trænger til at blive brugt. Brug pasta salaten både som en vegetarisk hovedret, tilbehør til grillmad eller til en sommerfrokost. En klassisk pastasalat med ost og skinke passer godt både som lunsj og middag. Ekstra god blir den med en deilig hjemmelaget dressing. Nettopp denne pastasalaten er kanskje den vi nordmenn har kjøpt mest av opp gjennom årene både i butikk og på kafe.


Og hvorfor det, mon tro? Dette er i utgangspunktet en enkel og barnevennlig pastasalat. Jeg tenker at man ikke skal bruke pasta da. Pastasalat med ost og skinke går aldri av moten.


Men kompisen min her sier at det ikke blir en pastasalat uten pasta. Denne pastasalaten med kokte egg og en forfriskende, sursøt dressing er perfekt piknik-mat og nydelig tilbehør til grillmaten. Crème fraîche- dressing med gressløk. En superenkel dressing med hvitløk og gressløk som passer til det meste.


Smak dressingen til med noen friske dråper sitronsaft, og bruk gjerne andre urter som dill, basilikum, estragon, kjørvel og persille, i tillegg til gressløk. Prøv denne meget lækre og creme pastasalat med karrydressing. Den er perfekt til sommerens grillarrangementer. Vær ikkke redd for å variere hvilke dressinger du bruker, men husk å ikke ha for mye dressing på salaten.


Da blir den tung og grønnsakene blir dvaske.

Derfor er det smart å vente med å ha på dressingen til rett før servering, eller servere den i en bolle ved. Mine bedste opskrifter på pastasalat med alt fra f. Med brød eller ferske rundstykker til blir salaten et godt måltid. Raskere middag får du nesten ikke.


Så her kommer en til – pastasalat med tomat, avokado og mozzarella. Og en sabla god dressing. Dette har jeg løst ved å lage en dressing for selve pastaen og en dressing til for hele salaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg