onsdag 9. august 2017

Hva er psykisk helse

Finn hva er psykisk helse nå på Kensaq. Psykisk helse handler slik om vår til enhver tid opplevelse av trivsel. God psykisk helse defineres som evnen til å fordøye livets påkjenninger, og den er et resultat av vår totale utvikling – følelsesmessig, intellektuelt, fysisk og sosialt.


Ikke noe menneske vil kunne gå gjennom livet uten påkjenninger av noen grad. Alle har en psykisk helse , og den er det viktig å ta vare på.

Får man psykiske plager er det mange spørsmål som melder seg. Her finner du noen svar. Verdens Helseorganisasjon (WHO) definerer god psykisk helse som ”en tilstand av velvære der individet realiserer sine muligheter, kan håndtere livets normale stress, kan arbeide på en fruktbar og produktiv måte og har mulighet til å bidra for samfunnet”. Jeg har dybdeintervjuet personer med psykisk lidelse for å få frem deres opplevelser av psykisk helse , sier Mjøsund. De fortalte om perioder med god psykisk helse og visste meget godt hva helse innebærer.


Alle hadde vært innlagt i psykisk helsevern og var diagnostisert med en alvorlig psykisk lidelse. Fem råd for økt livskvalitet og sterkere psykisk helse. Vanene dine påvirker helsa di – den fysiske så vel som den psykiske.

På samme måte som du med små grep kan styrke den fysiske helsa , kan små grep også styrke den psykiske helsa. God psykisk helse er etter min erfaring å ha kontroll på følelsesspekteret, at du får mulighet til å erfare og lære hva slags følelser du har. Hvis du er nedfor en dag, er du da deprimert?


Depresjon er ikke én følelse, det er en diagnose med et komplekst følelsesregister. I Norge er det de siste årene blitt gjennomført undersøkelser i regi av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om hva nordmenn selv mener er viktig for å oppleve en god psykisk helse. Helse er noe annet eller mer enn å være fri for sykdom, og mange forhold påvirker vår helse. I ditt framtidige yrke skal du arbeide helsefremmende.


Begrepet helse kan defineres på flere måter. Likevel er de fleste enige om at psykisk helse og psykisk sykdom ikke utfyller hverandre. Hva betyr egentlig det?


Med andre ord vil ikke fravær av psykisk sykdom nødvendigvis være det samme som å ha god psykisk helse. En måte å tenke psykisk helse på kan være å se hvordan en person fungerer i hverdagen. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp. Tønsberg kommune har en rekke tilbud der du kan få hjelp hvis du har det vanskelig eller vil lære hvordan du tar vare på din psykiske helse.


Skolevegring er når barn vil på skolen, men ikke klarer det.

Det er ikke det samme som skulking. Eleven er vanligvis hjemme i skoletiden, og foreldrene er som regel klar over det. Lærerne er en ting. Jeg er misfornøyd med hvordan mange psykologer jobber. Mange er opptatt av å fortsette på den måten de har gjort før, å sitte på to stoler med Kleenex mellom seg selv og klienten.


Det passer ikke alltid gutter. Vårt mål er å tilby gode tjenester som skal fremme selvstendighet, tilhørighet og evnen til mestring i eget liv. Vår tjeneste har høy faglig kompetanse. Tilbudet er gratis og frivillig. Oppfølging avsluttes når du selv ønsker det, eller når vi i samarbeid har vurdert at behovet ikke lenger er tilstede.


Vi gir også tilbud om samtale og veiledning til pårørende. Vi har ikke laget noen betalingsmur, vi ønsker å nå flest mulig. Men å lage uavhengig journalistikk koster penger, og vi får ikke pressestøtte eller andre tilskudd. Derfor ber vi om din hjelp.


Ungdom og psykisk helse. Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg