onsdag 2. august 2017

Når ringer man til legen gravid

Jeg har ikke tenkt å be om noe tidlig UL eller noe slikt, så jeg vil vel egentlig høre fra dere damer som heller ikke hadde noe slikt. Jeg er etter en 28-dagers syklus uker på vei i dag, siste positive test på søndag som vi. Men det er jo flere steder i landet, bla. Noen vil kjenne igjen alle symptomene mens andre kun har lagt merke til noen få, og noen har kanskje ikke merket noe enda.


Jeg lurer på når man skal ringe legen. Du bare ringer legen og sier du er gravid og skal på første svangerskapskontroll så. Ringer nok til uka,.


Jeg tenker jo at det blir lenge til første kontroll, men når ringer man til helsestasjonen eller fastlegen for å fortelle om graviditeten og booke første kontroll til uke 8-10? Når skal du ringe legen ? Men hvordan vet man at man har møtt det. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no). Ved positiv prøve vil den gravide bli henvist til spesialist for videre behandling. Gravide som tilhører risikogrupper kan også få tilbud om en ultralydundersøkelse (fosterdiagnostikk) rundt 12.


Vanlige beymringer i svangerskapet. Det vil skape trygghet. Fastlege Kari Løvendahl Mogstad erfarer at gravide kan ha et nærmest uendelig behov for informasjon. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Fri levering til Norge! Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Men når bør du egentlig kontakte legevakten?


Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet tidligere uttalt til NRK. Og når kan du vente helt til tirsdag? Legevaktene må prioritere de med alvorlig sykdom. Enkelte eksperter anbefaler å oppsøke lege hvis du ikke lykkes å bli gravid innen to år med ubeskyttet sex, mens andre mener man bør oppsøke hjelp tidligere. Hvis du er kvinne, bør du søke hjelp hvis: Du er år og ikke er blitt gravid innen et år etter at du sluttet med prevensjon.


Ingen feber når jeg sjekket tidligere i dag. Vi får til å amme, men blir korte økter av gangen. Hun sover greit, men er fælt å se at hun plages med nysing, hosting og veldig tett nese. Trodde ikke de kunne bli så forskjølet så små. Så når ringer man legen (legevakt)?


Hallo, jeg er gravid i uke og fikk for en uke siden noen kvalmestillende fra legen. På disse reagerte jeg dessverre allergisk med kramper i hele kroppen slik at mannen min måtte kjøre meg til legevakten og så ble jeg hentet av ambulansen til sykehuset. Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage-tarm-kanalen.


Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt bør man kontakte lege. Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid. I gamle dager oppsøkte man lege sjeldnere enn i dag, men nå kan man også få mer.


Sjelden grunn til å gå til legen. Hos barn er det helt normalt når de er små at de er forkjølet en. Er det ubehag etter dette, utover det man kan forvente ved at man nettopp har spylt øynene, så ringer man giftinformasjonssentralen.


Får du det på huden skyller du det enkelt og greit vekk. Man tåler til og med å få litt innenbords uten at man behøver å iverksette noe dramatisk utover å tynne det ut ved å drikke noen glass med vann. De siste månedene vil de fleste føle det mindre behagelig å hoppe, og da kan man gjerne gjøre tilsvarende aktivitet eller øvelse uten hopp. Hvilke vitaminer og mineraler trenger jeg?


Fortsett fram til 12.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg