mandag 7. august 2017

Trening alkohol

Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå.

Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud. Finn alt du trenger av treningstøy, treningsutstyr, sunn smartmat og kosttilskudd.


Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Inntak av alkohol er vanlig i den vestlige kultur og har eksistert siden tidenes morgen.


Likevel forbinder vi idrett og seriøs trening i dag med fravær fra alkohol konsum.

I hvor stor grad er egentlig alkohol ødeleggende for trening , er det egentlig. Alkohol gir oss - i likhet med protein, karbohydrater og fett - energi, men det gir oss ikke næring. Det tilfører såkalte tomme kalorier (syv per gram alkohol ), og det kan sabotere både trening og inntak av nødvendige næringsstoffer. Når du inntar alkohol , prioriterer kroppen å forbrenne alkoholen.


Alkohol anses som et prestasjonshemmende middel i idrett, og det er bred enighet om at alkohol ikke bør inntas i forbindelse med trening og sportslige aktiviteter. En del effekter av alkohol , særlig ved større inntak, vil mest sannsynlig hemme prestasjon både på kort og lang sikt. Alkohol og trening hører ikke sammen, og når man drikker alkohol får man både dårligere koordinasjon og man blir sløvere til å reagere raskt. Alkohol påvirker flere forhold i kroppen som har betydning for treningsprestasjonene. Dette er verdt å tenke på dersom du er ute etter gode resultater og ønsker helsegevinst av treningen.


Både alkohol og trening er vanndrivende. Alkohol inneholder store mengder energi du kan forbrenne, og trening kan øke noen av hormonmengdene alkoholen senker, men generelt påvirker alkohol og trening to ulike sider av helsen din. Alkohol dannes ved gjæring av sukker og har vært kjent i ulike kulturer i mange tusen år. Det er et lovlig rusmiddel som også benyttes til konservering og desinfisering. Alkohol er en energikilde, men i motsetning til andre energikilder oksideres ikke alkohol i musklene.


Her kan du lese om hvilken akutt effekt alkohol har på utholdenhetsprestasjoner. Hensikten med denne studien var å undersøke den akutte effekten av en liten dose alkohol (ml etanol per kg fettfri kroppsmasse i kombinasjon med karbohydrat) har på utholdenhetsprestasjoner hos syklister.

Alkohol kan bremse denne prosessen, men det kommer an på hvor mye du har drukket. Et glass vin eller en øl gir liten innvirkning på treningseffekten for de fleste. Ingen unnskyldning.


ALKOHOL OG TRENING : Kombinasjonen av væsketap fra trening og væsketapet fra alkohol kan gjøre deg mer støl, i tillegg til at det kan gjøre at du blir beruset raskere. Alle varer sendes direkte fra lager i Oslo rett hjem til deg. Få 1dagers åpent kjøp, og gratis bytte av varen. Ferien nærmer seg og for mange av oss innebærer dette mange sosiale sammenkomster og sene nattetimer. Stort utvalg og rask levering!


Kveldene vil for mange naturligvis inneholde alkohol og det er vanlig å lure på hvilken effekt alkohol har på treningshverdagen. Det er lurt å tenke på trening som en livslang aktivitet som må implementeres i hverdagen. Nei jeg tar ikke stor stolthet i hvor vitenskapelig anlagt jeg er, jeg forholder meg til vitenskap. Aner jeg at du tar deg nær av at alkohol ikke er så farlig som din subjektive oppfatning av alkohol er? Til helgen skal tusenvis av treningsglade nordmenn gå Birkebeinerrennet.


Helsedirektoratet advarer Birkebeinerne mot å kombinere alkohol og trening. En enkel enhet kvelden før kan neppe gjøre stor skade. Større alkoholinntak bør du spare til etter konkurransen. Ifølge forskerne kan det se ut til at fysisk aktivitet kan redusere den økte risikoen for (tidlig) død uansett årsak, også fra kreft som er forbundet med alkoholinntak. Prestasjon dagen derpå.


Mange inntar alkohol dagen før trening , med den enkle tanke at i morgen er alkoholen ute av systemet. Det har derimot vist seg at selv en enhet alkohol (ett glass vin, en halvliter) kan ha negative effekt på aerob utholdenhetsprestasjonen. Ut fra de studiene som finnes, finnes det gode holdepunkter for å hevde at et moderat inntak av alkohol , er sunnere enn totalt avhold.


Det er derfor ingen gode argumenter til at personer som trener må unngå å drikke alkohol. Du har kanskje lest at alkohol reduserer nivået av testosteron? Alkohol er ett av de vanligste rusmidlene og kan føre til alkoholisme.


Trening og øl lar seg kombinere. Les mer om alkohol og hvordan den påvirker kroppen din og de rundt deg. Alkohol svekker immunsystemet, slik at risikoen for infeksjonssykdommer er større.


Celler blir også skadet, og de lar seg ikke reparere, noe som gir nedsatt funksjonsevne. Informasjonen er hentet fra Helsenorge sin artikkel om alkohol og trening.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg