tirsdag 22. august 2017

Tegn på glutenallergi

Mange tenker nok automatisk at de har sykdommen når magen slår seg vrang over en lengre periode, men visste du at det også finnes en rekke andre tegn ? Symptomer på cøliaki eller glutenallergi. Vedvarer depresjonen over lengre ti kan det være et tegn på at noe er galt, for eksempel at kroppen ikke er i næringsmessig balanse som følge av cøliaki. Mange av symptomene her kan være et tegn på at du har glutenintoleranse. Prøv å fjern dem fra kostholdet ditt for å se om symptomene dine reduseres.


Glutenallergi er noe som virkelig må bli tatt på alvor, også av de som ikke lider av det. De som rammes vet at det kan være ekstremt smertefullt og kan påvirke hverdagen på mange forskjellige måter. Langvarig mangel på folat og vitamin Bkan også gi nerveskader, noe som kan gi hukommelsesproblemer eller usikre bevegelser. Tilskudd med jern vil oftest ha liten virkning, inntil man har fått stilt korrekt diagnose og startet med glutenfri kost.


Påfallende tretthet, beinskjørhet og magesmerter er alle tegn som kan skyldes cøliaki. Ved pollenallergi renner ofte nesen, den klør, tetner til og man nyser. Man blir i økende grad munnpustere, og dermed blir ikke luften som skal ned i lungene varmet opp, fuktet og renset for blant annet pollenkorn. Dette kan utløse eller forverre astma. Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid.


Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn. Tidligere var glutenallergi noe mange trodde kun hang sammen med problemer med magen. Men det er en rekke andre symptomer du også bør være obs på.


Her kan du nemlig både læse om symptomer, de fire forskellige former for glutenallergi , og om hvad du bør gøre, hvis du har mistanke om glutenintolerance eller glutenallergi. Flere af symptomerne er nogle, vi sagtens kan opleve, selvom vi ikke har lidelsen. Alle artikler i NEL og på NHI. Derfor kan det være svært at vurdere, om de symptomer du har, er forbundet med glutenallergi eller måske bare er fordi du har en hård uge.


Tretthet er ikke alene et tegn på at du er allergisk mot gluten, men dersom du opplever det sammen med andre symptomer som diaré eller andre mageproblemer kan det tyde på intoleranse. Når kroppen sliter med å ta opp næringsstoffer og vitaminer vil kroppen fort virke sliten og tung, skriver USNews Health. Newsner bruker benytter seg av cookies på våre nettsider. Mer informasjon Ok. Tegn på narkotikamisbruk.


Ungdom som bruker narkotika vil høyst sannsynlig prøve å skjule det for foreldrene. Hvilke tegn skal man se etter? Det første tegnet er atferdsendring.


Personen kan oppføre seg annerledes, og få utfordringer med det sosiale samspillet – man havner lett i diskusjoner og krangler. Prøv å dra opp huden på hånda, og se om den raskt faller tilbake på plass. Tar det lenger tid for huden, kan det være tegn på dehydrering, fordi huden da kan bli mindre elastisk. Du slutter å svette.


Svetter alle andre, mens du ikke gjør det? Da er det kanskje et tegn på at du er dehydrert. Derfor er det viktig å se etter symptomer på dette problemet. Endringer i urinen. På norske tastatur finner du tødler på tasten til høyre for bokstaven å. For at tegnet skal vises alene, må du trykke på mellomromtasten.


Se siden om norske og nordiske tegn hvis du lurer på hvordan du skriver svensk ä og ö. Sjekk ut Gluten Allergi Test.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg