torsdag 17. august 2017

Smerter i arm og skulder

Har i lang tid (nærmere to år) hatt smerter i skuldre og armer. Kom vel ganske snikende, og har nå altså blitt kronisk. Da må jeg lirke de ned igjen.


Smerter i arm og skulder

Syndromet beskriver en tilstand der nerver og kar mellom nakken og aksel blir komprimerte, noe som kan ha ulike årsaker. Vanligvis forverrer smertene seg dersom man løfter armen. Det kompliserte samspillet mellom nakke- skulder - arm gjør at smerter her er utbredt. De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner. Det er rett og slett vanskelig å finne kilden til smertene.


Vond og øm nakke har ofte sin. Hovedsymptomer er smerter i skulderen som forverres ved bestemte bevegelser, noe som avhenger av hvilken sene som er betent. Hos noen opptrer smertene etter uvant arbeid eller aktivitet. Supraspinatus tendinopati er den vanligste formen for skuldertendinopati og utgjør åtte av ti tilfeller.


Det kan også være forårsaket av utstrålende nervesmerter fra en leddlåsning i nakken og en sjelden gang fra et nakkeprolaps. Betennelse i skulder Når man snakker om en betennelse er det viktig å skille mellom en infeksjon (bakteriell) og en betennelse (ikke bakteriell) i muskel, sener eller leddstrukturer. En bakteriell infeksjon i skulder regionen er meget alvorlig og man har ofte feber og redusert allmenntilstand som trenger rask medisinsk behandling.


Sterke smerter og tilstivning i skulderleddet grunnet immobilisering av skulder etter skade eller langvarige smerter. Symptomene kommer langsomt i løpet av noen måneder. Man når som oftest smertemaksimum etter 5-måneder, og kan da også gi hvileverk.


Smerter i arm og skulder

Skulder og nakke samarbeider om en rekke oppgaver, og skulder bør også derfor alltid evalueres som mulig bidragsyter til nakkesmerter med utstrålende smerter til arm. Man skal heller ikke glemme at utstrålende smerter i arm , kan være tegn på underliggende sykdom. Når leddet blir strammere og stivere vil enkle bevegelser, som det å heve armen, bli vanskelig.


Betydelige smerter i hvile og om natta. Vanskelig for å ligge på den vonde skulderen. Med skuldersmerter menes smerter , der udgår fra strukturer i og omkring selve skulderleddet eller leddet mellem kraveben og skulder (AC-leddet, acromioclaviculærleddet) Skuldersmerter forekommer hyppigt.


Smerter i arm og skulder

I en almindelig lægepraksis kommer der ca. Unsubscribe from Kiropraktorgruppen? Statiske arbeidsstillinger kan bidra til smerter i skuldre , enten du er håndverker som arbeider mye med armene over hodet eller kontoransatt som sitter mye stille ved pulten.


Det finnes mange årsaker, og de fleste kan diagnostiseres, behandles og forebygges. VELSER FOR SKULDER OG ARM Reducer smerter i skuldermusklerne m. Leder du efter ergonomisk. Vi kan hjelpe deg med å finne årsaken til din plage og gi deg rett behandling. Hos OK klinikken på Majorstuen i Oslo tilbyr vi behandling hos kiropraktor, fysioterapeut og osteopat.


Smerter i arm og skulder

Smerter i skulderen er svært vanlig. Vi hjelper deg med dine skuldersmerter eller b. Det føles som om alle senene er for korte. Håndleddene, fingrene og oppå underarmene er alltid stive. Behandlingens formål er at dæmpe smerten og mindske betændelsen.


Det er vigtigt at være klar over, at senebetændelser aldrig skyldes bakterier eller virus. Det drejer sig om en irritation eller overbelastning i senen. Dette vil øge blodgennemstrømningen i senen, kan få den til at hæve op og der opstår smerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg