onsdag 23. august 2017

Soppinfeksjon i underlivet smitte

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme.

Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket.


Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles. Tilstanden er vanlig, mer enn halvparten av alle kvinner opplever dette i løpet av livet. Hva er årsaken til soppinfeksjon i underlivet ? Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår.


Som oftest oppstår soppinfeksjon i underlivet hos kvinner, men det kan også skje hos menn. Denne infeksjonen i underlivet ble for første gang oppdaget hos en mann. Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt) forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans.


Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden. Kløe og svie i underlivet er de vanligste symptomene.


En soppinfeksjon i underlivet er svært vanlig, og forekommer hos kvinner i alle aldre.

Sopp i underlivet er som oftest ikke smittsomt fra menn til kvinner, men i noen tilfeller kan det likevel smitte. Da er det best at både mannen og kvinnen behandles for at man skal bli kvitt problemet. Hudsopp trives i varme og fuktighet. De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud. Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp, blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen.


Norsk robotteknologi forebygger smitte. Automatisert desinfeksjon av rom og utstyr. Den medisinske termen er vaginal candidose. Vanligvis vil en soppinfeksjon være ganske enkel å behandle. For å forebygge bør du unngå trange bukser og undertøy og overdreven vask av underlivet.


For å behandle kan man kjøpe ulike midler reseptfritt i apotek. Hvis du aldri har hatt sopp i underlivet før og du tror at du har fått det, bør du oppsøke lege. SPØRSMÅL Hei Jeg er en jente på år. Har hatt soppinfeksjon i underlivet mitt en lang stund.


Har ikke hatt samleie med noen. Det er kløe, litt rødhet, av og til svie og litt illeluktende lukt av utfloden. Har du først hatt sopp i underlivet , er det en viss sjanse for at du vil få det tilbake flere ganger, mener gynekologen. I hovedsak behandles partner kun ved symptomer på sopp, men også ved hyppig tilbakefall hos kvinner kan man prøve partnerbehandling.


Det kan man, og man kan smitte partner ved samleie. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler. Skrittsopp, tinea inguinalis, er en vanlig soppinfeksjon som forekommer på huden av kjønnsorganene, på innsiden av lårene og på rompeballene. Tinea betyr sopp og inguinalis betyr lyske.


Infeksjonen er karakterisert ved et kløende, rødt, ofte ringformet utslett i skrittet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg