mandag 28. august 2017

Er bihulebetennelse smittsomt

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Er bihulebetennelse smittsomt ? Smertene kan ifølge Mjølstad ofte forverres dersom du bøyer hodet ned eller fremover. Som regel varer en bihulebetennelse fra noen få dager til opptil en eller to uker, og dette er i utgangspunktet ikke en smittsom sykdom, sier hun. Behandlingen av plagene avhenger av symptomene dine og hvor lenge du har.


Er bihulebetennelse smittsomt

Denne lungebetennelse-varianten er nok den mest smittsomme , og man er mest smittsom i starten av sykdomsforløpet, forklarer Tangen, men understreker at hvorvidt man blir smittet og syk avhenger i stor grad av mottakeren selv. Små barn, eldre, kronisk syke og de med nedsatt immunforsvar er helt klart mest utsatt. Luftveisinfeksjoner smitter som regel ved dråpeinfeksjon ved at en forkjølet hoster eller nyser i nærheten av deg.


Sinus er normalt full av luft er imidlertid bihulene kan bli blokkert og fylt med væske, et perfekt miljø for bakterier så som virus, bakterier og sopp for å vokse og forårsake infeksjon. En bihulebetennelse kan forårsake hodepine og smerter i deler av kinnet ditt, øyne og øvre tennene. Men er bihulebetennelse smittsomt ? ER BIHULEBETENNELSE SMITTSOMT ? Om du mistenker at du har bihulebetennelse og har prøvd å behandle det selv uten at det hjelper, kan du kontakte KRY for ytterligere hjelp.


Legene hos KRY kan gi rå skrive ut resept om det er behov for det eller henvise videre til spesialist. Bihulebetennelse er en betennelse i slimhinnen i disse hulrommene. Ikke alle merker noe særlig til betennelsen i bihulene. Dersom utførselsgangen fra en bihule tettes til vil trykket inne i bihulen øke, og det oppstår smerter. Antibiotika er ikke særlig effektive legemidler mot bihulebetennelse , men kan noen ganger brukes mot bihulebetennelse som er forårsaket av bakterier.


De fleste med bakteriell bihulebetennelse blir som oftest bra uten. Noen merker bedring etter å ha inhalert damp for å åpne tette bihuler, men det er en risiko for. Da må man nyse på noen, eller snyte seg og grise litt rundt. Ved vanlig forkjølelse er det ofte samtidig betennelse i slimhinnen i nesen og i bihulene.


Bronkitt er litt lettere at smitter, siden det kan smitte ved hoste. Men har ikke inntrykk at det er veldig smittsomt. Tegn og symptomer på bihulebetennelse og bihulebetennelse inkluderer nesetetthet, ansiktssmerter og hevelse, bihulehodepine, feber og hoste.


Hjemmemedisiner, antibiotika og OTC- og reseptbelagte medisiner hjelper med å lindre sinuspress, smerter, drenering og kurere virus- og ikke. Forskjellen mellom kaldt og bihulebetennelse kalde eller forkjlelse ( akutt forkjlelse, akutt viral rhinopharyngitis, og vre luftveisinfeksjon ) er en virusinfeksjon som smitter. Naturlige behandlinger for å bli kvitt en bihulebetennelse på dager. En av de vanligste symptomene på bihulebetennelse er hodepine og trykk mellom nesen og øyenbrynene. Det finnes mange smertestillende medisiner som kan hjelpe, men de er ikke alltid like effektive.


Vanlige symptomer er feber, smerter i panne, tenner og kinn. Tror jeg har ftt bihulebetennelse - sykemelding? Tenker ogs p dette med smittefare, vet ikke om det er smittsomt jeg. Spesiellt gjennom kabler. Brakk nesen på flere plasser da jeg var år, og etter det har jeg hatt bihulebetennelse ca hver gang jeg har vært forkjølet.


Generelt er forkjølelse mest smittsomt de første dagene du er syk. Allmennlege Kjell Vaage forklarer at forkjølelse medfører sår hals, slapphet og litt feber i starten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg