mandag 7. august 2017

Symptomer høyt blodtrykk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Alvorlig høyt blodtrykk. Kvalme eller oppkast.


Når det høye blodtrykket senkes, minskes denne risikoen betydelig.

Symptomer på høyt blodtrykk. Dessverre er de første tegnene på hypertensjon sjeldent merkbare, temmelig uspesifikke og utvikles gradvis. Alle bør være fysisk aktive og spise sunt – det er allmennkunnskap. Unngå for mye salt i maten – det er koblet til høyt blodtrykk.


Hvem som får høyt blodtrykk er vanskelig å si, men overvekt, stress, dårlig matvaner, røyking og høyt inntak av alkohol er ting som kan øke risikoen. For lite fysisk aktivitet er ytterligere et eksempel på hvorfor du får høyt blodtrykk. Hypertensjon er den hyppigste forebyggbare årsak til død i Europa, dette til tross for at gjennomsnittlig blodtrykk i befolkningen har vært fallende i de siste – år.


Det er svært sjelden at noen skal oppleve symptomer på høyt blodtrykk , men de kan oppstå hvis en persons blodtrykk er ekstremt høy.

Det kan ramme begge kjønn på en likestilt måte, og dermed er det ansett å ikke være noen merkbar forskjell i forekomst på høyt - blodtrykk symptomer hos menn og kvinner. Det er omtrent ingen symptomer på høyt blodtrykk før det har vært høyt veldig lenge. Dette er normalt og unormalt blodtrykk.


Sjekk hva som er normalt blodtrykk ved ulike aldre. Høyt eller lavt blodtrykk gir ofte ingen symptomer eller plager, men kan likevel være farlig for helsa. Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt , men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer. Det er viktig å sjekke seg jevnlig slik at man kan gjøre endringer i livsstilen og eventuelt få medisiner slik at man får blodtrykket under kontroll igjen.


Legen din vil diagnostisere deg med hypertensjon hvis du konsekvent har en blodtrykksmåling på 1over eller noe høyere lesing. Høyt blodtrykk øker risikoen for hjertesykdom, hjerneslag, nyresykdom og utposning på hovedpulsåren. Hodepine, tretthet, svimmelhet og tendens til neseblødninger kan være symptomer , særlig ved svært høyt blodtrykk.


For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger. Hvis du stadig er plaget av symptomer som kan indikere lavt blodtrykk kan det være fornuftig å oppsøke lege. Legen vil måle ditt blodtrykk og ved behov foreta andre tester som urinprøve og blodprøver.


Ortostatisk hypotensjon er et funn, en observasjon som legen gjør, og ikke en sykdom. Diagnosen stilles ved måling av blodtrykket. Tilstanden kan være med eller uten symptomer.


Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene).

Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret. Blodtrykket angis med to tall atskilt av en skråstrek. Lavest er trykket ved hvile om natten. Det skal lite til av anstrengelser eller. Det skyldes at høyt blodtrykk sjelden gir noen symptomer og at mange derfor først får diagnosen høyt blodtrykk når de rammes av følgesykdommer eller tilfeldigvis får målt blodtrykket.


Ved svært høye overtrykk vil de fleste merke hodepine, av og til også kvalme, og unormal tretthet er til stede hos mange som går rundt med et ubehandlet høyt blodtrykk. Ringing i ørene er som regel en konsekvens av noe helt ufarlig, som overflødig ørevoks eller bivirkning av antibiotika. Og tar man ikke tak i problemet, kan det bli kritisk.


Svært høye blodtrykk kan også forårsake permanent skade på ens syn. Personer som ennå ikke opplever konstant, alvorlige blodtrykket nivåer kan ikke forstå deres tilstan på grunn av subtile eller ikke-eksisterende symptomer. Hva symptomer gjøre manifest kan være vanskelig å tolke som tegn på høyt blodtrykk.


Ved hjertesvikt er hjertets pumpeevne svekket så mye at hjertet ikke klarer å forsyne kroppens organer med tilstrekkelig mengde oksygen. Her finner du en oversikt over årsaker, symptomer , behandling og bivirkninger ved hjertesvikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg