onsdag 22. juni 2016

Tinnitus lyd

Demp hyletonen og lev upåvirket av tinnitus. Tinnitus er ikke en sykdom. Det kan være flere grunner til dette.


Om du har fått tinnitus av høy musikk, høye lyder på jobben eller rett og slett ikke vet hvordan du har fått det: Du er ikke alene. Ordet tinnitus kommer fra latin og betyr klang eller klirrende lyd. Amerikanske forskere simulerte på 70-tallet 2tinnitus - lyder , ved å be personer rammet av tinnitus først sitte i et stille rom og lytte til sin egen øresus, for deretter å instruere teknikere som etterlignet lyden med en synthesizer.

Opplevelsen av tinnitus er unik fra person til person. Noen har tinnitus i ett øre, andre har i begge ørene eller et udefinerbart sted i hodet. Vanlige beskrivelser av tinnitus er en susende, fresende, ringende eller plystrende lyd.


Andre beskriver det som lyden av gresshopper, metall, sekkepiper, summing eller vann som renner. For noen mennesker ligner tinnitus - lyden på fossende vann, glass som knuses, en tutende ugle eller en motorsag. Omtrent halvparten av de som har tinnitus , hører bare én tinnitus-lyd. Randi brølet fra Niagara-fossen i et øre og lyden av en defekt.


En tinnitus -pasient hører lyder som ikke skyldes eksterne lydkilder. I motsetning til schizofrene og andre mennesker med vrangforestillinger som hører lyder , er tinnitus en fysiologisk lidelse, og lydene kan derfor ikke trylles bort med hjelp fra en.

Du hører en lyd som ingen andre hører og som ikke ser ut til å komme fra en kilde. Selv om andre kanskje ikke opplever den samme lyden , er du ikke alene. Oppmerksomhet og frykt er med på å påvirke opplevelse av lyd og av tinnitus.


Den tinnitusramte beskriver, at der er en lyd inde i øret, selvom der ikke kommer nogen lyd ind i øret udefra. Det er en svært vanlig tilstan men bare en liten del av de som får tinnitus. Mange kan høre lyder i øret uten at det er plagsomt. Så er det nesten farlig å gi deg håp om et liv fritt for lyder i hodet, men tinnitus er ofte forbigående – eller kommer og går i løpet av livet.


Styrken på lyden kan variere fra uke til uke, fra livsfase til livsfase og fra situasjon til situasjon. Og blir det uutholdelig er det god hjelp å få. Lyden eller støyen man hører ved tinnitus kan komme fra ett eller begge ører, eller fra et sted inne i hodet.


Puls-synkron tinnitus er tinnitus-lyd som pulserer i takt med hjerteslagene. Spørsmål: Eg har hatt tinnitus tidlegare i samband med at eg har vore utsett for høg lyd , men denne har alltid gått bort etter ei tid. No har eg imidlertid fått ein lyd som eg ikkje trur går bort, eg har fått TMD (temporomandibulær dysfunksjon) i venstre kjeveledd og ei konstant during i venstre øyre.


Symptomer ved tinnitus. Lyden varierer fra person til person - det kan for eksempel dreie seg om susing, piping, during, plystring eller klikking. For høy lyd over for lang tid fra for eksempel maskiner kan gi larmskade.


Eksplosjoner eller høy musikk kan skade hørselsceller og gi øresus. Cervikal tinnitus oppstår samtidig med problemer i nakken. Når nakken blir bra forsvinner øresusen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg