fredag 17. juni 2016

Lover og regler i norge

Lover og regler i norge

En slik oversikt finner du på nettstedet Lovdata. Tre lover som blant annet endrer passloven, politiloven og folketrygdloven samt lov om en overgangsperiode ved Storbritannias uttreden av EU trer i kraft 1. Lovdata innarbeider alle endringer i den opprinnelig loven samme dag som de trer i kraft, slik at lovens tekst til enhver tid er oppdatert og riktig. Dersom du ønsker å se lovene slik de lød da de ble vedtatt og uten senere endringer, kan du lese dem i Norsk Lovtidend. På denne siden har vi blant annet samlet all konkret informasjon om personvernregelverket, lenker til relevant lovverk,.


Norge har en lang historie som land og dermed har vårt lovverk gått igjennom en del forandringer. Fra den gang hvor vi hadde småkonger landet over som bestemte sine egne lover , til unionene med Danmark og Sverige og til slutt i dag, med våre egne norske lover og regler. Rett, et samfunns lover og regler. Det er en forutsetning for et ordnet og fredelig samliv mellom større grupper av mennesker at det gjelder visse regler for deres innbyrdes samkvem.


Når slike regler blir oppfattet som forpliktende uten hensyn til det enkelte individs vilje, sies de å ha karakter av rettsregler. Alle forskriftene er samlet i kategorier. Du kan sortere forskriftene etter område eller BSL-kategori. Byggevarer som benyttes skal ha dokumenterte egenskaper som bekrefter at de egnet til formålet.


Lover og regler i norge

Gjelder for alle tiltak, søknadspliktig eller ikke. Alle bedrifter må for eksempel følge ferieloven. Norges lover inneholder lover som regulerer forholdene for ansatte i en bedrift. Ansatte har krav på og plikt til å ta ferie.


Det er regler for når ferien skal tas, og for når ferieønskene skal meldes inn, slik at bedriften har mulighet til å planlegge driften i ferien. Lover og forskrifter. Helse- og omsorgstjenesteloven.


Tobakk, røyk og snus. VPS verdipapiroppgjørssystem VPO NOK er godkjent av Finanstilsynet etter Betalingssystemloven. Foreningens juridiske adresse skal være i Norge.


Det finnes ulike lover og forskrifter som regulerer hold av dyr i Norge. The Norwegian chapter skal være en avdeling av The International. Noen av dem omfatter EU- regler.


Lover og regler i norge

Norges Rytterforbund og de andre hestesportsorganisasjonene har også regler om bl. NRYF organiserer en idrett med hesten i sentrum. Her kan man likevel fort gå seg vill mellom lov,.


I tillegg fører vi tilsyn med at næringsdrivende overholder forbrukervernregler i angrerettloven, finansavtaleloven og en rekke andre lover. Gode lønns- og arbeidsvilkår gir trygghet og velferd. Det å kunne gå til jobb med glede, engasjement og optimisme legger forholdene til rette for et trygt og godt arbeidsliv.


Her finner du lover og regler som er relevante for helsetjenesten. Du kommer direkte til lovtekster, forskrifter og rundskriv ved å klikke i listen. Hold deg oppdatert om lover og regler som har betydning for deg som håndterer økonomi, lønn og regnskap for bedriften din. Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider og kombinerer denne informasjonen med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Hovedregelen er at busser og drosjer kan kjøre i kollektivfeltene der skiltene viser det.


Fri veg (vikeplikt) for trikk. Trikken er en del av trafikkbildet i flere norske byer. Det er derfor viktig å vite at andre trafikanter skal gi fri veg for trikk. Trafikkregler for syklister.


Lover og regler i norge

Hvilke rettigheter og plikter du har avhenger av hvor du sykler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg