mandag 27. juni 2016

Baby hoster mye

Legemidler til små barn Du bør alltid rådføre deg med lege eller helsestasjon før du gir et lite barn medisin. Oppbevar medisin utilgjengelig for barnet. Langvarig hoste hos barn.


Hvis barnet hoster og hoster uten ukelange pauser innimellom, kan det være et tegn på astma. Barn med astmahoste kan ha god allmenntilstan de spiser og drikker som normalt, men har altså en hoste som ikke gir seg. Da bør foreldrene ta kontakt med fastlegen, slik at barnet blir utredet videre, sier Hermansen.


Dersom du har høy feber og hoste i mer enn døgn. I tillegg vil babyer som har astma eller en familiehistorie med astma har en tendens til å hoste mye. Sigarettrøyk og andre miljømessige irritanter kan lage en baby hoste. Fjerne disse irritanter kan stoppe hoste. Har du kjent på den hosten som aldri gir seg, og uansett hvor mye du hoster , så vil den bare ikke bort?


Det kalles tørrhoste, og er et relativt kjent, men plagsomt fenomen. Den vanligste årsaken til tørrhoste er infeksjoner i luftveiene som vanlig forkjølelse, eller akutte infeksjonstilstander i svelg, strupehode, luftrør og bronchier. Barn får dobbelt så ofte luftveisinfeksjoner med hoste i hjem hvor det røykes.


Hvis spedbarn får luftveisinfeksjon, slimer de mye og kan få pustebesvær. De svelger slimet fra luftveiene og kan kaste det opp. Hoste hos spedbarn er ikke vanlig. Foreldre bør kontakte lege hvis barn under tre måneder hoster.


Men hun hoster ikke. Det er kun på natten det kommer. Hun hoster og hoster. Får så vondt av henne! Jeg har selv blitt forkjøla nå, og jeg vet jo hvor sårt det blir i brystet og halsen.


Er det vanlig å kun hoste på natten? Det varierer noe fra dag til dag hvor mye jeg hoster , men det har ikke vært noen forbedring, heller en gradvis forverring. Også etter røykeslutt. Jeg studerer for tiden i USA, men var innom legen før jeg dro ned og fikk slimløsende tabletter.


Slimhoste kjennetegnes ved at du hoster opp slim, og i utgangspunktet er det da viktig å ikke behandle med legemidler som undertrykker hosten. Vi anbefaler derfor å drikke mye vann. Det gjør det lettere å hoste opp slimet.


Og det har vært litt sånn tørr, overfladisk hoste. Spurte helsesøster om dette, og hun sa at dette var helt normalt, pga at lukkemuskelen ikke var helt utviklet. Nå er han blitt fokjølet, og jeg hørte med en gang at hosten endret seg, og han har på en måte litt stygg hoste , og man hører liksom at det er slim neddi halsen hans.


Baby hoster mye

Hva kan man gjøre for de små, når de hoster mye slim? Ble bekymra for nurket imorges da det kom så mye opp da hun hostet at jeg var redd hun ikke skulle få puste. Har vært hos legen, men crp var ikke høy nok til at hun skulle ha anti. Man har gjerne tørrhoste uten at det kommer noe opp når man hoster , sier hun.


Som oftest skyldes bronkitt et virus. Definisjonsmessig har man akutt bronkitt dersom man hoster mer enn fem dager som beskrevet over, sier Svein Høegh Henrichsen, spesialist i allmennsmedisin. En hyppig årsak til hoste er røyking.


Hvordan behandles hoste ? Det dreier seg om å behandle den sykdommen som ligger til grunn. I visse tilfeller er det viktig at man hoster skikkelig opp, spesielt hvis man har brekt eller bøyd et ribben, men det kan være vanskelig da det ofte er smertefullt. Lillegutt har hostet mye synes jeg og hadde en periode en hoste som ikke hørtes god ut, litt slimete så vidt jeg husker. Oftest vil dette være tørrhoste. Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten.


Jordmoren min sa det var helt vanlig i ganske mange dager etterpå fordi de renser ut rester av fostervann og gørr i fra systemet sitt. Her brekker hun seg, hoster litt og nyser massevis. Kan være nyttig ved hoste med seigt sekret eller unormalt mye sekret, som pasienten vanskelig får ut av luftveiene.


Hos små og forkjølte barn kan hosten være løs og surklete hele tiden. Lyden av hoste og slim sier i seg selv ikke så mye om graden av pustebesvær, selv om det kan vekke mye oppmerksomhet! Små barn hoster opp slim fra luftveiene og svelger det ned i maven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg