tirsdag 7. juni 2016

Lav stoffskifte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte.


Både operasjoner, stråling og enkelte legemidler kan skade skjoldbruskkjertelen.

Noen ganger er det nødvendig med tester for å utelukke årsaker til sykdommen. Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid. Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer, blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager.


Dette hormonet heter thyroxin. Skjoldbruskkjertelen sitter på halsen. Sykdommen kan bli alvorlig dersom den ikke behandles. Den kan gi en rekke symptomer.

Nyfødte testes for lavt stoffskifte i Norge. Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose). Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte.


Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer, vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Lav forbrenning og lavt stoffskifte - ikke det samme. Et mye brukt uttrykk som ligner på lavt stoffskifte er lav forbrenning. Det er to helt forskjellige ting.


De som har lav forbrenning vil ha lett for å legge på seg, men er vanligvis ellers friske. De som har lavt stoffskifte har også lav forbrenning, men de har i tillegg andre. De vanligste symptomene er tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Stoffskifteforbundet er en frivillig interesseorganisasjon for personer med sykdommer i skjoldbruskkjertelen og deres nærmeste.


En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte ) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose ( lavt stoffskifte ) livslang behandling. Tidlige Tegn på Lavt Stoffskifte (Hypotyreose) Hypotyreose ( lavt stoffskifte ) kan skyldes sykdom i skjoldbruskkjertelen. Denne tilstanden kan senke forbrenningen, gi fatigue og føre til redusert reparasjon i bløtvevet i kroppen din.


Her er tidlige tegn som gjør at du kan kjenne igjen denne ødeleggende diagnosen i en tidlig fase.

I Norge blir alle nyfødte undersøkt ut fra en blodprøve fra hælen. Barn med lavt stoffskifte utvikler seg normalt hvis de blir behandlet med stoffskiftehormon fra fødselen. LAVT STOFFSKIFTE : Gikk ned kilo etter medisinbytte! De aller fleste med stoffskifteproblemer, blir satt på medisinen Levaxin (syntetisk T4).


Men dette fungerer ikke like godt for alle. Anne Marie Rosenvold (45) fra Kristiansand fikk lavt stoffskifte i ung alder, og måtte kjempe en hard kamp med legene for å få bedre medisin. For lavt stoffskifte Hva er for lavt stoffskifte ? For noen år siden fikk jeg konstatert lavt stoffskifte , men det er egentlig først i dag jeg har skjønt at dette har en sammenheng med maten jeg spiser. Man kan kanskje ikke spise på seg lavt stoffskifte , men man kan spise seg friskere eller sykere. Dersom TSH er høy kan det indikere lavt stoffskifte.


Er TSH lav kan det indikere høyt stoffskifte. Men man må også se på andre prøver for å stille en endelig diagnose, og kun en lege kan gjøre det. En del leger doserer medisin enten for høyt eller lavt stoffskifte nesten utelukkende på verdien av TSH.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg