onsdag 15. juni 2016

Ligge på magen første trimester

Brukere har fått hjelp mot bl. Flere opplever å bli svimle etter å ha ligget en liten stund på ryggen. Er det farlig og ligge på magen ? Er førstegangs- så er litt uerfaren på dette punktet.


I utgangspunktet er det ikke farlig å sove på magen hvis ikke det er vondt eller ubehagelig for deg.

Om alt er normalt og fint altså? Jeg skal føde på KK i Bergen. Jeg tenker at èn natt holder, om jeg må sove på rom med andre, så sant alt går bra da. Synd at Hotellet ikke er et alternativ mer.


Fordelene ved å ligge på gulvet Hvorfor er det viktig at babyen ligger på magen ? En av de første tingene man får høre fra helsesøster eller annet fagpersonell etter fødselen, er at baby må få ligge på magen. Men hvorfor skal de egentlig det? TRIMESTER Man regner starten for mor på første trimester fra første dag av siste mens.

I den senere tid har man også begynt å regne fosterets lengde som er fra befruktningen, altså da to uker kortere enn mors. Her på AltforMamma regner vi mors uker, da det er det vanligste. Uke 33: Nå er det liten plass igjen og du vil tydelig kunne se bevegelsene utenpå magen.


Knøttet har kanskje allerede begynt å holde deg våken om nettene. Barnet ligger nå som regel med hodet ned. Unngå å ligge på ryggen hvis det gjør deg svimmel.


Uke 34: Den lille har som regel øynene åpne når det er våkent og lukker dem når han. Jeg lå på magen nesten til den dagen jeg fødte. Ikke spesielt stor mage og jeg fødte en helt frisk baby i går. Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet. Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen.


Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet. Lille gutten min er snart syv mn en utrolig blid og glad gutt! Vi jobber litt hele med å få han til å ligge på magen. Har i tillegg ikke fått i meg noe mat siden søndag. Første trimester av et svangerskap er en helt spesiell periode både for deg og for det kommende barnet.


For babyens del skjer hele organutviklingen i denne perioden, mens du som mor gjerne gjennomgår hormonelle endringer som er fullt på høyde med puberteten og det som måtte følge med disse.

Forresten, er å ligge på ryggen på den siste timing også anbefales ikke. Hva er akseptabel holdning under søvn. Dette er jo supert.


I den første og begynnelsen av andre trimester av svangerskapetlov til å sove på ryggen, men bare for en kort tid. Magen begynner å synes godt. Og dere får hilse på knøttet for første gang på ultralydundersøkelse. Familieforøkelsen blir litt mer virkelig og dette er tiden for å gjøre de første innkjøpene, finne ut hva dere trenger og å tenke på navn til det nye familiemedlemmet.


Andre trimester strekker seg fra uke til uke 28. Hvis du vil ligge på ryggen komfortabelt under første ukene av svangerskapet, plasserer en pute under lårene og la dine ben og føtter rulle åpne til siden. Du kan også rulle en eller begge ben frem og tilbake for å frigjøre noen spenning i korsryggen.


Dersom du ligger på rygg vil barnet presses mot hovedpulsåren og skape et trykk, noe som resulterer i svimmelhet. Etter hvert klarer du ikke sove på hverken mage eller rygg. Noen kan ligge på magen i starten, men når magen blir større så sier det seg jo selv at det ikke går. Ligg på siden, og gjerne med ei pute mellom beina. Hvis du fortsetter å være mye trøtt, bør du hvile så ofte som mulig og få avlastning fra arbeidsoppgaver hjemme og på arbeidsplassen.


Blodprosenten bør undersøkes for å utelukke at trøttheten skyldes jernmangel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg