tirsdag 14. juni 2016

Frikort beløp

Betaler du over den fastsatte beløpsgrensen, vil beløpet du har krav på bli utbetalt til din konto. Har du beløp til gode fra begge frikort -ordningene som til sammen utgjør 2kroner eller mer, får du beløpet utbetalt. Et frikort er et skattekort som viser at arbeidsgiver ikke skal trekke skatt. Det inkluderer all skattepliktig lønn, sykepenger og feriepenger.


Frikort og egenandeler. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler.


Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge.


Frikort beløp

Til toppen Om Skatteetaten. Det er hvor mye du regner med å tjene som avgjør om du skal søke om frikort eller skattekort. Beløpsgrensen er på 55.


Når du har fått frikort betaler du ingen flere egenandeler resten av året. Neste år starter du på null igjen. Hvis du har betalt godkjente egenandeler med et beløp som overskrider egenandelstaket med 2kroner eller mer, blir dette beløpet refundert. Har du bare overskredet det med 1kroner eller mindre blir dette ikke refundert.


Hadde du frikort i fjor, trenger du ikke bestille dette i år. Arbeidsgiver henter frikortet direkte fra Skatteetaten, sier pressesjef Merete Bergeland Jebsen. Er det første gang du trenger frikort , må du huske å bestille det på skatteetaten. Hvis ikke, trekker arbeidsgiver hele femti prosent av lønnen din.


Hvor mye kan du tjene på frikort ? Får ikke opp beløp på arbeidstakeren. Ikke legg inn frikort enda, eventuelt fjern beløpet hvis det er innlagt. Registrerer alle lønnsposter i minus - trekkfritt.


Legg inn feiltrukket skatt som ekstra skatt med minus (Visma snur fortegn til pluss) Godkjenn lønn. Det skal ende med påløpt negativ lønn Så kan du registrere frikort beløp på den ansatte. Dette er fordi frikortet automatisk er tilgjengeliggjort for arbeidsgiver. Skulle du tjene mer enn frikortets maksgrense, er det ingen krise av den grunn.


Dersom du først har hatt frikort og kommer til å tjene over 55. Privatpersoner får frikort for helsetjenester når de har betalt over et visst beløp i egenandeler. De slipper da å betale egenandeler for resten av kalenderåret.


Behandlere og tjenesteytere må rapportere alle godkjente egenandeler minst hver 14. Når du henter ut legemidler og utstyr på blå resept må du betale en egenandel hvis du ikke har frikort (se neste del). Når du viser frikort , treng du ikkje å betale eigendel for resten av kalenderåret. Oversikt over frikort og beløpsgrenser på helsenorge.


Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Dersom for eksempel en sommervikar har levert frikort og frikortbeløpet passeres, skal det trekkes skatt av det overstigende beløpet. Dette gjelder også dersom det er utbetaling av feriepenger som er årsaken til at frikortbeløpet overskrides. Da er vi inne i et nytt år, og for de av dere som er kronisk syke. Så er reglene for frikort kjekt å kjenne til.


Det hadde vært en stor fordel kronisk syke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg