onsdag 8. juni 2016

Er brennkopper smittsomt

Brennkopper smitter lett! Sykdommen smitter først og fremst ved hudkontakt. Barn under år er spesielt utsatt for å få få brennkopper , da de har mye nærkontakt med andre barn. August og september er høysesong for brennkopper. Det er blemmene og innholdet i blemmene som smitter.


Som regel kommer bakteriene seg inn i huden gjennom et lite sår eller en rift.

Spredning av brennkopper er derfor spesieltvanlig blant barn som leker. Ettersom brennkopper er svært smittsomt , kan spredning skje svært raskt i f. Lite smittsomt blant voksne, moderat smittsomt blant barn og svært smittsomt blant nyfødte. Kan variere, vanligvis 4-dager.


Symptomer og forløp. Vanlig brennkopper begynner med vesikler, fra noen få millimeter til et par centimeter, med blakket innhold om de ikke sprekker tidlig. Min datter har fått dette rundt munnen, men legen sa ikke noe om det er smittsomt eller ikke. Bør jeg derfor holde henne unna andre barn f.

Takk for evnt svar. Den vanligste bakterien som forårsaker brennkopper er den vi kaller gule stafylokokker. Smittefare ved brennkopper. Sårene kan sitte overalt på kroppen, men de sitter vanligvis rundt munnen eller ved nesen. Det er mange bakterier i såret, og derfor smitter brennkopper lett.


Når barnet har brennkopper , kan det lett komme til å smitte seg selv og andre ved å pille i såret. Hudoverflaten er en viktig del av kroppens forsvar, og huden blir lettere infisert dersom huden er skadet av skrubbsår, insektsstikk eller eksem. Ansiktet, spesielt rundt nesen og munnen, er utsatt.


Det finnes to former for brennkopper : Den ikke-bulløse formen er vanligst. Det er ikke farlig å bli smittet med brennkopper , men ubehagelig. Dette fører til at epidimier på skoler og i barnehager kan oppstå. Utslettet sprer seg mellom mennesker ved at man kommer i kontakt med utslettet.


Det kan også spre seg til andre hudområder hos en person som allerede er angrepet. Det er nødvendig å gjøre tiltak som begrenser smitte. Det er oftest barn som får det smittsomme utslettet. Tilstanden er vanlig, og den forekommer oftest hos barn, gjerne med flere tilfeller i den samme familien eller i den samme barnehagen.


Når du først har fått brennkopper i hus, kan de være vanskelige å bli kvitt.

En spesiell form for brennkopper som kalles bulløs impetigo kan gi områder med større væskefylte blemmer. Alle kan få brennkopper , men det rammer mest barn. Oftest er det barn i alderen to til seks år som får brennkopper.


Voksne kan også få brennkopper , men det er mer uvanlig. Vannkopper er forårsaket av et smittsomt virus (Varicella-Zostervirus). Fordi det spesielt er barn som får disse infeksjonene, kalles de populært for barnesår. Et annet navn er impetigo.


Er brennkopper farlig?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg