fredag 17. juni 2016

Fysioterapeuter

Fysioterapeuter kan bidra til mer likhet i helsetjenestene 28. Regjeringen vil at fysioterapeuter skal kunne mer av det. I talen kom NFF-lederen også inn på forholdet mellom de.


Selvstendig næringsdrivende fysioterapeuter gir behandling til mennesker i alle aldre. Den enkelte kommune skal ha oversikt over kommunens fysioterapitilbud på sin hjemmeside.

Veiledning er en viktig del av arbeidet, både for å fremme helse og for å forebygge og behandle plager. Som fysioterapeut samarbeider du ofte med annet helsepersonell. Hvis du studerer fysioterapi i utlandet må du søke om autorisasjon og få utdanningen din vurdert av Helsedirektoratet før du ev.


Det er også forskriftsfestet hva pasienten kan avkreves av egenbetaling i tillegg til egenandeler. Vår tverrfaglige og allsidige kompetanse innen fysioterapi, kiropraktikk, slyngeterapi, medisinsk treningsterapi, akupunktur, idrettsskader, trykkbølgebehandling, laserbehandling og gruppeterapi sikrer deg et best mulig tilbud – uansett behov. Bestill time hos en av.


På instituttene kan det være fysioterapeuter både med og uten kommunal avtale.

Spør når du bestiller time. Men jagten på evidens har kostet dyrt, mener Nanna Linde. De behandler og forebygger skader og sykdommer som gir smerter eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet.


Bodø kommune har driftsavtaler med fysioterapeuter som jobber ved ulike institutt i kommunen. Du ringer direkte til instituttet for å få time, noen av instituttene har egne hjemmesider og link for henvendelse der. Oversikt over institutt og fysioterapeuter med avtalehjemmel. Det gjennomføres jevnlig AktivA-kurs for fysioterapeuter.


Tidspunkt og påmelding til disse kursene vil ligge på denne siden. På noen av de fysikalske instituttene kan det jobbe fysioterapeuter som ikke har driftsavtale med Stavanger kommune (helprivate fysioterapeuter ). Dersom du går til behandling hos en helprivat fysioterapeut, dekker du hele behandlingen selv. Dette vil du få informasjon om når du tar kontakt med et institutt eller en fysioterapeut. Ofte har pasienten henvisning fra lege eller annen instans, noe som kan gi refusjon via trygdeverket. Vennligst merk at alle våre fysioterapeuter er helprivate.


Følgende klinikker tilbyr fysioterapeut: Oslo. Bærum kommune har private fysioterapeuter med kommunal driftsavtale.

Instituttene har et åpent behandlingstilbud. Du lærer å undersøke, behandle og forebygge helseplager i bein, led muskler og sener. I studiet lærer du også gode måter å informere, veilede og motivere pasientene. Sandnes kommune har fysioterapeuter som arbeider spesielt med barn i alderen 0-år. For fysioterapeuter som har avtale om driftstilskudd med kommunen, og kommunalt ansatte fysioterapeuter.


Se takstplakaten her (pdf) Pasientreiser. Dersom du av medisinske årsaker ikke kan komme deg til fysioterapeut på egen hånd eller med kollektiv transport kan du ha rett på tilrettelagt transport.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg