torsdag 2. juni 2016

Hvor mye koffein gravid

Se vår Frekkas med mye koffein. Over ulike smaker! Butikken for deg som trener! Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Samme effekt ved lavere mindre mengder Når den gravide får i seg koffein , overføres dette til fosteret. Og sammenlignet med mor, har fosteret mindre kapasitet til å bryte ned koffein. I studien var også mindre mengder koffein assosiert med lavere vekt hos den nyfødte.


Siden vi også ser tendensen til redusert fødselsvekt ved et lavere koffeininntak enn cirka tre kopper kaffe per dag, det vil si allerede ved 1milligram koffein (1-kopper kaffe) daglig, bør gravide begrense kaffeinntaket så mye som mulig. Kaffe, te og annen koffeinholdig drikke bør begrenses i graviditeten. Her er en guide over de ulike drikkevarene og hvor mye du kan drikke når du er gravid. Fire kopper kaffe om dagen er like under den anbefalte grensen for vanlige voksne mennesker. LES OGSÅ: Dette er den perfekte mengden kaffe.


Det gjelder særlig kaffe, te, cola og såkalte energidrikker. Undersøkelser har vist at inntak av store mengder koffein hos gravide kan øke faren for spontanabort. Gravide kan drikke kaffe, te og cola, men ikke mer.


Men tar en boks Pepsi Max innimellom. Det er ikke anbefalt at gravide drikker mer enn 2mg koffein pr dag, så du kan faktisk drikke noen kopper om dagen uten at det gjør noe. Legger ved en link her til matportalen.


Hvor meget koffein må man få i graviditeten? Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man som gravid ikke drikker mere end kopper kaffe om dagen, og at man begrænser mængden af andre drikkevarer, der indeholder koffein. Balanse er stikkordet i ernæring. Selv om koffein ikke er et livsnødvendig stoff, er det helt ok å innta koffein så lenge det er innenfor visse grenser. Det har ikke noe å si at du har drukket koffein over mange år, så lenge du ikke har drukket for mye ! Det er regler for hvor mye industrien har lov til å sett til i drikkevarer.


Det er store individuelle variasjoner både blant barn og ungdom med hensyn til hvordan man reagerer på koffein , og hvor raskt koffeinet blir omsatt og skilt ut av kroppen. Hvor mye koffein det er i kaffen, kommer an på hvilken type kaffe som benyttes, hvordan den tilberedes, hvor sterk den lages og selvfølgelig mengde. Som gravid mister jeg lysten på kaffe.


Nedenfor viser vi en oversikt over gjennomsnittlig mengde koffein i forskjellige typer kaffe og andre drikker. Ungdom bør begrense seg til ikke mer enn 1mg koffein per dag. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen.


De fleste som opplever at de ikke tåler mye koffein og kaffe, har nok testet ulike koffeinfrie varianter. Utvalget i Norge er ikke så stort, men på verdensbasis finnes det mange koffeinfrie produkter. Metodene for å fjerne koffein har blitt mye bedre og nå trenger ikke koffeinfri kaffe å smake vondt, forklarer Grydeland.


Vi har hørt at gravide som drikker kaffe øker risikoen for abort,. Hun legger til at det finnes imidlertid ingen sikre bevis på hvor mye kaffe som kan skade fosteret. Genetiske forskjeller gjør at folk kan reagere ulikt på koffein. Toleranseutviklingen inntrer etter få dagers sammenhengende bruk, noe som innebærer at kroppen venner seg til stoffet og større mengder koffein må til for å oppnå samme effekt. Koffein i store doser.


I utgangspunktet drakk kvinnene mer enn tre kopper kaffe daglig. Det var ingen forskjeller i fødselsvekt eller svangerskapslengde mellom mødre som drakk vanlig kaffe eller dekoffeinert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg