mandag 13. juni 2016

Gulsott sollys

Filtrert sollys kan være et alternativ til konvensjonell fototerapi i behandlingen av gulsott hos nyfødte. Kjerneicterus som følge av uttalt gulsott hos nyfødte er en viktig årsak til cerebral parese i afrikanske lan der tilgangen til fototerapilamper og elektrisitet ofte er dårlig. Gulsott opptrer hos cirka prosent av alle nyfødte, og det er essensielt at barn med gulsott og høyt bilirubin oppdages og behandles for å unngå varig skade. For å observere gulsott bør barnet undersøkes nakent og i godt lys. Mors (og fars) omsorgsevne og tilknytning til barnet skal vurderes og journalføres.


Sollys er en viktig del av miljøet med demonstrert biologiske virkninger på kroppen. Fundamentalt, kan sollys for gulsott være del av en effektiv behandling plan fordi lyset bryter ned bilirubin, stoffet i blodet forårsaker den karakteristiske gul hudfarge av tilstanden. Gulsott er vanligvis behandles før hjerneskade er en bekymring.


Nyfødte gulsott hjemme rettsmidler. Plasser barnet i et godt opplyst vindu i minutter to ganger om dagen er ofte alt som trengs for å hjelpe til med å kurere mild gulsott. Ikke plasser et spedbarn i direkte sollys. Det er riktig at sollys under kontrollerte betingelser kan avhjelpe gulsott , men lysforholdene i norske vinduer er så uforutsigbare og variable at et slikt råd ikke bare er unyttig, men direkte farlig.


Opphopning av gallepigment i hu slimhinner og hornhinne, noe som gir en gulaktig farge. Tiden det tar til konsentrasjonen (mengden) av et virkestoff er halvert. Blodsykdom forårsaket av at røde blodlegemer brytes ned raskere enn normalt.


Ved gulsott hos nyfødte er det for mye bilirubin i blodet. Synlig lys med bølgelengde 400–5nanometer øker nedbrytningen av bilirubin. Dette utnyttes derfor i behandlingen av gulsott hos nyfødte ved at barnet blir belyst med en spesiell lampe noen timer i løpet av dagen.


Se gulsott hos nyfødte. Det er best å se etter symptomer på gulsott i sollys , da pigmentering kan være vanskelig å se i kunstig lys. Før du forlater sykehuset med nyfødt, Spør lege eller sykepleier om en gulsott bilirubin test.


Leveren fjerner avfallsstoffer og giftstoffer fra hemoglobin, et oksygen bærer protein og pigment som finnes i de røde blodcellene. Mange leger som vet dette vil foreskrive lysbehandling med lamper spesielle lys i alvorlige tilfeller av gulsott. Sollys hjelper barnets kroppen å bryte ned kjemiske bindinger av bilirubin naturlig. Gulsott hos babyer.


Sollys kan være et trygt alternativ til slike lys og er helt gratis. Først av alt, dette er synlig i ansiktet, men langsomt kan andre deler av kroppen begynne å misfarges. Magen hans, rygg, armer og ben. Det er da snakk om en normal fysiologisk gulsott. La din nyfødte kropp for å bekjempe gulsott ved å holde ham i et godt opplyst område i minutter minst to ganger om dagen.


Ofte bare eksponering for sollys er nok til å eliminere gulnende hud. Det anbefales ikke å legge barnet i sollys for å behandle gulsott. Selv om sollyset vil kunne redusere bilirubin-nivået, må du kle helt av barnet for at det skal virke. Da er det stor sjanse for at barnet blir for kaldt.


Gulsott sollys

Heller ikke i den varme årstiden er dette tilrådelig, fordi barnet kan bli alvorlig solbrent. S: Når blir gulsotten borte? En brennende følelse i brystet eller i halsen forårsaket av syre fra magesekken som kommer opp til spiserøret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg