torsdag 9. juni 2016

Diabetes kost

Diabetes kost

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Diabetes kost

Uavhengig av hvilken type diabetes du har, har kostholdet innvirkning på blodsukkernivået, kolesterolverdiene og blodtrykket. Voksne med diabetes type eller type bør være fysisk aktive med moderat til høy intensitet i minst 1minutter hver uke. For barn med diabetes gjelder den samme anbefalingen for fysisk aktivitet som for barn uten diabetes , det vil si minst minutter hver dag med middels eller høy intensitet.


For deg med diabetes type er det dokumentasjon for å anbefale kostmønstrene under, som alle er forenelig med kostrådene. Tradisjonell middelhavskost Dette kostmønsteret er preget av et høyt forbruk av grønnsaker, enumettede fettsyrer (primært fra olivenolje), nøtter, frø, frukt, korn og belgvekster. Før vi hadde medisiner mot diabetes var et kosthold så å si fritt for karbohydrater den eneste behandlingen som kunne tilbys.


Nå tyder ny forskning på at personer med diabetes type kan profittere på å gå tilbake til den opprinnelige metoden – særlig hvis de mislykkes med å endre levevaner på annen måte. De officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen gælder også, når du har diabetes. Eftersom mat påverkar blodsockret så är din kost en stor del av din egenbehandling vid diabetes.


Samtidigt är det viktigt att tänka på att det inte finns några förbu bara du är medveten om hur du balanserar upp det. Kost vid diabetes typ 1. Se Diabetesforeningens lækre opskrifter, der både er sunde og diabetesvenlige. Find temaer og inspiration til årstidens mad-trends. Der findes utallige myter om, hvad diabetikere må og ikke må spise.


I nedenstående kan du få klar besked om, hvordan du kan sammensætte en god og sund kost , hvis du har diabetes : Sukker. Tidligere troede man, at sukker var det kulhydrat, der påvirkede blodsukkeret mest. Derfor anbefalede man diabetikere helt at undgå sukker. Maten vi spiser påvirker blodsukkeret, og personer med diabetes bør velge et kosthold som bidrar til god blodsukkerkontroll. Ideen om å behandle diabetes 2-pasienter med en karbohydratredusert kost springer ut fra teoretisk forståelse av sykdommen selv.


Når vi spiser mat som inneholder karbohydrater, brytes disse stoffene ned til glukose, som tas opp i blodet. Type mangler helt insulin i kroppen og må ta det i sprøyter. Er mindre vanlig enn type2. Kommer ofte hos yngre mennesker. Er gjerne alvorligere enn type2.


Diabetes kost

Type har insulin produksjon men det virker dårlig i forhold til behov. Dette kan i mange tilfeller reguleres med riktig mosjon, kost og livsstil. Med stöd av beprövad erfarenhet gör Socialstyrelsen emel-lertid bedömningen att de livsmedel och koster som kan vara bra vid typ 2- diabetes även är gynnsamma vid typ 1- diabetes. Ett flertal koststudier pågår.


Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Oppskriftene er både høy-, normal- og lavkarbo og er merket med mengde karbohydrater øverst i hver oppskrift. Her finner du over 2oppskrifter, fordelt i ulike kategorier.


Diabetes insipidus er en sjelden sykdom som er kjennetegnet ved utskilling av store mengder ukonsentrert urin - mange liter i døgnet - og derav følgende økt tørste. Urinen er ellers normal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg