fredag 24. juni 2016

Atopisk eksem rundt munnen

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Det ble nesten borte da jeg flyttet sørover som 18-åring. Jeg er fra Troms egentlig, så kulda var selvsagt ikke bra for min eksem. Eksemet kom tilbake for fullt da jeg begynte å jobbe som sykepleier for år siden.


Jeg sliter med ekstrem håndeksem og kraftig atopisk eksem rundt hele munnen og opp mot neseborene. Noen av disse kan være fylt med puss (pustler). Selv om det først og fremst befinner seg rundt munnen , kan det også finnes rundt neseborene og eventuelt rundt øynene. Utslettet kan også være lett skjellende.


Utbredelsen av atopisk eksem har fordoblet seg de siste tre tiårene. Norge har eksem i en periode av barndommen. Sykdomsaktiviteten er varierende.


Hos ungdom og voksne er det ofte eksem rundt munn og øyne, samt på hendene. Kan jeg ha eksem uten å være allergisk? Ja, dette er faktisk svært vanlig. Det vil si at tendensen til tørr hud og eksem i mange tilfeller kan sees på som et isolert arvelig fenomen der allergi ikke er årsaken.


Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Det kommer av at hun sleiker seg mye rundt munnen. Vi prøver så klart å få henne til å slutte med det, men det er ikke så lett. Denne såre huden plager henne så klart veldig.


Vi har to kremer vi har fått. Det du beskriver passer best med atopisk eksem. Du har nok en ” atopisk ” (allergisk) tendens da du har pollenallergi og hadde eksem som liten. Du har behandlet huden din med hydrokortison ;. Mange barn får tørr og sår hud rundt munnen etter å ha spist epler eller annen rå frukt. Det skyldes at fruktsyrer irriterer huden, og behøver ikke bety atopisk eksem eller at barnet ikke tåler frukten.


Det går bra når frukten skjæres opp og bitene puttes inn i munnen. Se ellers om Matallergi og –intoleranser. Omlag tre prosent av alle spedbarn utvikler atopisk eksem. Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg.


ATOPISK EKSEM FOREKOMST Antall personer som har atopisk eksem har økt de siste årene. Trolig kan økningen forklares med miljø- og livsstilsendringer. Rundt prosent får eksem før fylte tre år. Informasjon om Eksem rundt munn og nese. Pasientinformasjon › HudBufretLignendeSeboreisk eksem (sebore) oppstår vanligvis i hudfolder, rundt munn og nese eller der det er hår, for eksempel i hodebunnen.


Jeg har mye eksem rundt munnen , og tør ikke smøre så mye kortison der. Har prøvd mange kremer, men ingneting hjelper. Atopisk ekseGir tørr kløende hud i ansiktet.


Enkelte næringsmidler kan gi forverring av atopisk eksem , særlig hos barn (for eksempel kumelk, egg, fisk eller nøtter). Andre matvarer kan frigjøre histamin og øke kløe og eksem , slik som sjokolade, vingummi, kininholdig brus, syrlige frukter (sitrus, sure epler), krydder, jordbær og ketsjup. Bruk for all del kun allergivennlige produkter på huden rundt øynene, sier hudlege Michael Zangani. Men all eksem , inkludert den rundt øynene, kan også forårsakes av indre faktorer som matallergier eller sykdom som atopisk eksem.


Atopisk eksem rundt munnen

De som har atopisk eksem har generelt tørr og sensitiv hu og er derfor svært utsatt for utbrudd. Legen vår sa at det skyldes matrester og sikling og rådet oss til å bruke rikelig med kuldekrem (vi bruker Ceridal) før og etter hvert måltid. I tillegg er vi nøye med å vaske henne i ansiktet med våt klut med olje hver gang hun har spist.


Datteren min har samme problem (i tillegg til at hun har atopisk eksem ). Dette har gjort underverker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg