mandag 27. juni 2016

Jogge gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Treningen består i både motstandstrening (vektløfting) og bøyeøvelser.


Det er begrenset med kunnskap om styrketrening i svangerskapet, men generelt anbefales det å trene med litt lavere vekter med mange repetisjoner. Fordi leddbånd blir slappere i svangerskapet, bør den enkelte gravide tilpasse bøyeøvelser i forhold til sin situasjon.

Du kan fortsette å jogge når du er gravid ” Fakta. Var du en aktiv jogger før du ble gravid er du ikke nødt til å slutte. Går det bra med deg og svangerskapet kan du fortsette å løpe nesten helt til du skal føde. Får du en ”rar” følelse etter eller under trening, kan det derimot være lurt å slutte.


Jeg har blant annet lest flere treningsbøker for gravide , blant annet Exercising through your pregnancy av James Clapp. Dette er bøker skrevet av profesjonelle som har gjennomført flere studier hvor slike ting er forsket på. Er det noen treningsformer jeg br styre unna?


Men jeg m bare komme meg i form hvis jeg noen gang skal kunne bruke klrne mine igjen. Husk at du skal være forsiktig når du blir gravid.

Du kan trene kroppen for hardt også, slik at det går utover blant annet fruktbarheten. Topptrente idrettsutøvere mister gjerne eggløsning og menstruasjon på grunn av treningen, og kan ha større vanskeligheter med å bli gravide. Om du ikke har variert dette selv på mølla vil det å jogge utendørs gi store muligheter til å utfordre både formen og det mentale underveis. En annen stor forskjell du kommer til å merke ved å jogge utendørs er at det krever mer av løpeteknikk for å komme seg fremover i løpesteget. Kaloriforbruk ved gå eller jogge ? Anderssen forteller at energibruken, eller forbrenning av kalorier, er den samme ved å gå og jogge.


Men jogger du gjør du dette 2-ganger så raskt, så å jogge er mer effektivt, det er tiden som avgjør. Jeg er snart uker gravid , og jogger forsatt. Jeg har hatt et problemfritt svangerskap, ingen kvalme ingen smerter. Perioder som sliten. Jeg jogget flere dager i uka før jeg bra gravid også.


Jeg lurer på hvor lenge er det trygt å fortsette å jogge ? Før jeg ble gravid jogget jeg som regel 8-13km om gangen 3-dager i uken. Tenker da spesielt i forhold til spontanabortering. Så lenge det kjennes ok kan du både jogge og trene aerobic - Vær oppmerksom på smerter i bekkenet. Lurer du på å begynne å trene før frokost? Her er treningsekspertenes tips for å komme inn i en aktiv morgenrutine og hvordan trene på tom mage om morgenen.


Er man i god fysisk form, har man også lettere for å konsentrere seg bedre, sier Lyngstad.

Tilrettelegging av treningen bør derfor skje ut fra ditt utgangspunkt. Det annbefales faktisk for gravide å jogge. Ikke for gravide som er kommet laangt på vei. Jeg trimmer hver eneste dag. En måte å holde ut med den bølgen av graviditetssymptomer som spres seg i kroppen din nå kan være å prøve å fokusere på hvor mye som skjer med barnet ditt i uke 15.


Gravid uke – Fostrets utvikling. Når man er gravid skal du ikke bli gjennomsvett og få meget høy puls, men klare å snakke og ha det til en viss grad komfortabelt gjennom treningen. Er du utrent skal du ha noe å holde deg i ( en stol f.eks ) når du gjør utfall og knebøy. Her mitt lille program som jeg kjørte i dag for mage, rompe og lår.


Når du er gravid kan det være fordelaktig å trene styrke-og stabiliseringstrening av bekkenbunn, bevisstgjøring av endringer i kroppsholdning og stabiliserende dyp kjernemuskulatur. Korte, harde turer? Antar lange turer i tregt tempo ikke er det beste, selv om jeg er veldig glad i slik trening. Mange synes den gravide blir ganske umulig å forholde seg til, og nok en gang er det hormonenes skyld.


Den gravide kan bli svært nærtagen og følsom. Hun tåler ikke så mye, gråter lett og får et veldig åpent sinn. Det kan det bli diskusjoner og uenigheter av.


Noen blir veldig detaljfokuserte og ting går ut av proporsjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg