onsdag 22. juni 2016

Fett karbohydrater og proteiner

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Hos Gymgrossisten finner du et uslåelig utvalg av Proteiner i deilige smaker. Markedets beste protein.


For å få en balansert energiomsetning bør vi få i oss like mye energi som vi forbruker hver dag.

Hvis vi får i oss for mye energi – enten den består av karbohydrater , proteiner eller fett – lagres overskuddet som fettvev. I dyr og mennesker er fett først og fremst en energikilde, og størstedelen av opplagsnæringen i kroppen er lagret i fettreserver. Alt fra minimalt med karbohydrater til mye fett. Det kan derfor være en krevende øvelse å bestemme seg for hvordan du skal vekte denne fordelingen.


Fett , protein og karbohydrat av riktig type. Skal du ned i vekt, er det viktig at du spiser mat som inneholder næringsstoffer fra alle disse gruppene. Dette til tross for at flere undersøkelser for eksempel viser at protein metter bedre enn karbohydrater og fett.


Fett Fett består i likehet med karbohydrater av hydrogen, oksygen og karbon.

Vi deler fett vanligvis inn i tre grupper, enkelt fett , sammensatt fett og derivert fett (steroler). Det er fett, karbohydrater og proteiner. Alle disse stoffene trenger du å få i deg i løpet av en dag.


Fett Kroppen trenger fett for å gjøre flere oppgaver. Fett bidrar med energi og er vårt viktigste energilager i kroppen. Fett isolerer kroppen og beskytter de indre organene dine som hjerte, nyre og lunger mot støt. I likhet med proteiner , bidrar fett med å bygge opp cellene i kroppen. Fett er også en viktig energikilde og fungerer som et lager når kroppen går tom for karbohydrater , for eksempel i forbindelse med fysisk aktivitet.


Proteiner er næringsstoffer som er nødvendige for oppbygning og vedlikehold av celler og vev, og produksjon av hormoner og enzymer. De gir også energi. Alle sukkertyper er karbohydrater. Karbohydrater er kroppens viktigste energikilde.


Et økt proteininntak gir bedre metthetsfølelse, bevarer mer muskelmasse og forbrenner mer fett enn karbohydrater og fett. Dette fordi proteiner har en høyere termisk effekt enn karbohydrater og fett , hvilket betyr at en høyere andel av kaloriene du inntar fra proteiner vil brukes opp i nedbrytningsprosessen fra proteiner til aminosyrer. Har dere anbefalt mengde av karbohydrater , fett og proteiner i gram og ikke i energiprosent?


Hva betyr egentlig best før og gått ut på dato?

Hva er gode kilder til vitamin B for en vegetarianer? Jeg har et spørsmål som jeg håper dere i Mathjelpen kan hjelpe meg med! Jeg regner meg selv for å ha et relativt sunt kosthold. Protein er nødvendig for vekst og reparasjon, og det kan fungere som en energikilde.


Som regel bruker kroppen karbohydrater og fett til energi, men der det er for mye proteiner i kosten, eller eventuelt for lite karbohydrater og fett , blir protein brukt. Overflødig protein kan også bli omgjort til fett og lagret. Produserer bukspyttsekresjon som slippes ut i tynntarmen.


Den inneholder et hormon kalt Insulin som kontrollerer sukkerinnholdet i blodet. Bukspyttet regulerer PH-verdien i tarmen, slik at enzymene fungerer bedre. Bukspyttkjertelen produserer enzymer som kan spalte både fett , proteiner og karbohydrater.


Er man i puberten og vokser, trenger man ekstra mye proteiner. Derfor nye celler skal lages og gamle celler skal byttes ut. Driver man med kroppsbygging vil behovet være enda større. Fett er det av våre tre hovednæringsstoffer som har høyest forbrenningsverdi.


Rundt regnet gir fett kilojoule per gram (ni kilokalorier per gram) ved forbrenning i kroppen, mens karbohydrater til sammenligning gir kilojoule per gram (fire kilokalorier per gram). Matvarer med mye protein. Hvilke matvarer inneholder mye proteiner ? Folk som driver med kroppsbygging eller trener mye trenger mye proteiner for å få full effekt av treningen. Proteiner i kosten kan også brukes som energikilde av kroppen, men spiller vanligvis en mindre rolle som energigiver i forhold til karbohydrater og fett.


Dette er fordi vi spiser mer mindre proteiner enn karbohydrater og fett , samt fett er mer energirikt per gram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg