torsdag 9. juni 2016

Kjerringråd mot treg mage

Treg mage - kjerringråd. Et virkningsfullt råd mot at avføringen er hard er å drikke saft av svisker. Dette avkjøles og man drikker et glass morgen og kveld. Når man har treg avføring kan man rett og slett ha vanskeligheter med å få den ut på grunn av at den er for hard.


Både voksne og barn kan ha det fra tid til annen, til og med en baby eller et spedbarn også. I noen tilfeller kan treg avføring føre til. Dette er et kjerringråd som skal være til god hjelp. Les mer om forstoppelse. Forstoppelse kan være så ille at man får veldig vondt imagen.


Det er da det er greit at det finnes hjelp og kjerringråd mot problemet med. Kiwi mot forstoppelse. Dersom du sliter med forstoppet mage , kan det hjelpe å spise kiwi. Spis to kiwier daglig i ti dager, og du vil snart merke bedring.


Når de ti dagene har gått, kan du forsøke å gå ned til for eksempel to kiwier i uken. Hva kan vi så gjøre for å motvirke treg mage og forstoppelse? Triphala Plus tatt om kvelden er spesielt gunstig for å kunne tømme tarmen om morgenen. Har du treg eller løs mage ? Har man løs mage så hjelper linfrøene å binde slik at man får en mer solid avføring. Har man derimot treg mage så hjelper linfrø også godt bare man drikker litt ekstra vann.


Et godt kjerringråd mot forstoppelse er å spise et par kiwier daglig, og du blir bedre i magen. Linfrø er fiber med stor F. Hvorfor bruke avføringsmedisin når man kan bruke kjerringråd om å spise litt frukt for å få løsning på problem med forstoppelse? Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard. De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm.


Men rådene som hjelper ved akutt diaré, hjelper ikke alltid ved forstoppelse eller treg mage. LavFODMAP-dietten brukes mest til behandling av diaré og luftproblematikk. Den har vist å virke på forstoppelse også, men dessverre ikke så godt, sier Hausken. LES OGSÅ: Dette mener norske forskere om lavFODMAP.


Hormonpåvirkning under svangerskapet gjør at gravide er mer utsatt for treg mage. Barn som får morsmelkerstatning får lettere forstoppelse enn barn som kun får morsmelk. Regelmessig inntak av enkelte legemidler og kosttilskud for eksempel jern, vanndrivende midler og sterke smertestillende (opioider), kan føre til at man blir forstoppet.


Brukere har fått hjelp mot bl. Finn Hard Mage Hva Hjelper. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. En betydelig mengde vann er nødvendig for at kroppen skal klare å holde seg hydrert og kvitte seg med overflødig vann. Ekspertene anbefaler at vi drikker minst liter om dagen, og dette vil også hjelpe mot forstoppelse, som er en annen årsak til oppblåst mage.


Det du spør om, er imidlertid råd mot forstoppelse, og jeg ser at du allerede bruker en del av de rette tingene. Det viktigste er at man inntar disse matvarene regelmessig, hver eneste dag, og er tålmodig, å prøve det av og til når avføringen først er blitt har har lite for seg. Er naturmedisin og kjerringråd en myte? Et godt rå bokstavelig talt, er å spise lakris hvis man har treg mage eller forstoppelse. Hvis vi ikke lytter til tarmen og går på do når tarmen gir signaler, ødelegger vi en god rytme og funksjon i tarmen.


Kjerringråd mot treg mage

I HARMONI: - Å ha en god magefølelse for noe er ikke bare viktig for sjeleroen, men for fordøyelsen også, sier ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky i frukt- og grønnsaksdistributøren i Bama Gruppen AS. Løselig fiber oppløses i vann, og kan bidra til å forhindre at bæsjen blir for vassen. Gode kilder til uløselige fiber inneholder hvetekli, grønnsaker, og hele korn. Seks svisker to ganger om dagen gir god effekt mot hard mage. Det finst kjerringråd mot nesten alt.


Miriam Wicklund har samla tusenvis av kjerringråd mot hundrevis av helseplager. Sjølv svelger ho heile peparkorn dersom ho kjenner ei forkjøling er på veg. Forfatterne skriver at over halvparten av de som er plaget med forstoppelse, er misfornøyde med behandlingen de får, og at behovet for naturlige og trygge alternativ ikke blir formidlet. Svisker har lenge blitt brukt mot forstoppelse, men effekten av å spise svisker har vært ukjent.


Andre vil kunne få treg avføring i løpet av livet, og da kan det være et symptom på underliggende plager eller sykdommer som hypothyreose (lavt stoffskifte), diabetes eller depresjoner. Legen forteller at det heller ikke er uvanlig å slite litt ekstra med hard mage under svangerskap. Løs mage av fyll En annen løsning kan være å spise eller drikke det. Men man vil ikke tilråde å bruke dette som et generelt tiltak mot hard mage i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg