tirsdag 2. mai 2017

Frossen fisk i ovn

Lagervarer leveres neste virkedag. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Frossen fisk er ofte ferskere enn fersk! Faktisk kan den nemlig være enda bedre enn fersk fisk fra butikken, hvis du bare vet hvordan du tilbereder den. Det er syn men sant.


Ulempen ved frossen fisk (og kjøtt) er at vannet (som finnes i kjøtt og fisk ) ekspanderer ved frysing.

For dere som ikke har tilgang til fersk fisk , er frossen fisk ett godt alternativ. Den frosne varianten er ofte bedre enn såkalt fersk fisk mange steder. Og når man skal leve litt sunt og prøve å vende bort fra kjøttdeig middagen, kan en enkel rett med frossen fisk være ett godt alternativ. Vår frosne fisk beholder smaken og næringsstoffene, så du kan føle deg trygg på at du og familien får i dere fullverdige, sunne måltider.


Laksefilet er godt, sunt og lett å tilberede hvis man følger noen enkle råd. Men uansett metode er det avgjørende at den ikke stekes for lenge. Avslutt varmebehandlingen før det hvite proteinstoffet kommer ut.


Fersk fisk er selvsagt best.

Tilgjengeligheten er selvsagt en av de. Men det finnes noen gode grunner til å kjøpe frossen. Denne fisken finner du i frysedisker land og strand rundt. En annen grunn, den er benfri. De har fjernet alle ben fra fisken.


Om du skal tilberede frossen fisk , er det er best å tine den langsomt i kjøleskap. Da beholder den det meste av væsken og du får et saftigere sluttresultat. Skjellene på skinnet fjerner du enkelt ved å skrape med en gaffel eller en fiskeskrape. Skrap fra halen mot hodet.


Gjør det gjerne under vann, så slipper du at det spruter skjell rundt. Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Her kan du bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet hvis du ikke har det som står i oppskriften. Og sausen, den velger du etter ønske. Verdens beste vaffelrøre!


Her finner du oppskriften på de berømte vaflene fra sjømannskirken i København, som tidligere har blitt kåret til verdens beste vafler. Direkte fra eget lager til lavpris. Få resten av familien på kroken med denne ovnsbakte torskeretten – noe av det enkleste du kan lage, samtidig som det smaker fabelaktig.


Hjemmelagde fiskekaker er godt i all sin enkelhet.

Guttene mine spiser masse når de får det servert, og det er lett å variere tilbehøret. Man kan enten servere det som en burger, på brødskive, med stekte potetbåter, saltkokte poteter, et variert utvalg av grønnsaker osv. Den enkleste måten å kontrollere fiskens temperatur på er å bruke steketermometer.


De aller fleste er vant til å bruke det på kjøtt, men du faktisk mer igjen for innsatsen når du bruker det på kjøtt. Hvordan tine kylling, frosne reker, frosne boller og frossen fisk er de øverste spørsmålene, altså det folk spør mest om. De fleste har nok tint fisk og kjøtt over natta i kjøleskapet.


Dinside har her samlet fem gode middagsforslag, alle laget med frossen torsk, som er rimelige og gode alternativer. Vi spiser omtrent kilo sjømat i året per mann i Norge. Og med unntak av én av dem, skal du fint klare å mette en familie på fire for under hundrelappen. Les også hvilke dagligvarenyheter du nå får kjøpt i butikkene.


Jeg tror de fleste som har vokst opp med norske mattradisjoner liker og er vant til at fidsken er godt gjennomstekt. Sikkert gamle fordommer, men all fisk , kylling og svin skal være stekt helt gjennom. Biff derimot, er noe annet, og til dels lam.


Fisk er sunt året rundt! Som det første, når man tilbereder fisk , er det vigtigt at tænke på, at fisk i modsætning til kød er løst bygget og dermed mørner hurtigt. Optimal tilberedning i ovn.


Den nemmeste måde at give din fisk den optimale tilberedning på er i ovn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg