tirsdag 7. juni 2016

Svangerskap uke 34

Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Nederst på siden finner du video om hvordan det er å være gravid i denne uken , samt oversikt over de andre artiklene i serien Gravid - uke for uke.


Nå kan hodet feste seg. Når babyen sparker, kan du kanskje se foten helt tydelig gjennom mageskinnet. Babyen er omtrent centimeter lang og veier kilo.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Når du er gravid i uke veier barnet over kilo! De fleste barn som føses etter uke klarer pustingen bra og trener ikke ligge i kuvøse.


Alt om hva som skjer når du er gravid i uke 34. Fosteret er nå uker gammelt. Det er rundt centimeter langt og veier cirka kilo. Den lille legger nå på seg rundt 2gram i uken , og immunforsvaret forbereder seg på livet utenfor livmoren.


Uke begynner mandag 17. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Nedfallet Hvis barnet er en gutt, faller testiklene hans ned i pungen nå.


Hvis barnets pung ser stor ut rett etter fødselen, er det ikke noe farlig. Hadde du fortsatt forliggende morkake i uke vil det være normalt å ha en ekstra ultralyd i denne uken for å se om den fortsatt ligger foran. Hvis den fortsatt ligger foran vil man planlegge keisersnitt. Skulle du begynne å blø, så skal du kontakte lege eller sykehuset ditt med en gang.


For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Du går fortsatt opp i vekt, omtrent et halvt kilo i uken.


Da er vi fremme i uke , og det er bare seks uker igjen. Det kan føles som en evighet når du venter og lengter etter å få kroppen din tilbake. Av og til kan man lure på om de kvinnene som sier bare seks uker igjen, noensinne har vært gravide selv. Etter fødselen vil basalnivået av prolaktinutskillelse gå ned til ikke-gravid nivå over noen uker.


I dag er jeg hele uker på vei ! Såå mye jeg vil gjøre før hun kommer, og så lite tid ! Men det ordner seg nok. Denne uka har vi jo kommet på plass i ny leilighet i alle fall, så nå har jeg begynt å ordne klart til henne. Kan ikke se noen gruppe for uke , så lager like gjerne en selv! Ivrig Nick - Alder - PP - B - EL - IKM (B står for barn nr dere prøver på) Gi beskjed så skal jeg oppdatere så fort jeg kan Gjerne gi beskjed hvis dere endrer nick, så får jeg oppdatert det også på lista Jeg liker posten deres når dere er lagt til i gruppen. Dette kan du forvente Barnet i 33.


Svangerskap uke 34

Lærer raskt Ved dette tidspunktet kan barnet se de flytende omgivelsene, kjenne at det tar tak i en tå eller suger på en finger, kjenne smaken av fostervannet og høre dine hjerteslag. Korrekt fosteralder er avgjørende for behandling og overvåking under svangerskapet: morkakeprøve etter 10.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg