mandag 6. juni 2016

Allergi eksem

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet.


Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. Det er først og fremst små barn som får atopisk eksem. Det antas at cirka av norske barn er rammet av eksem.


Allergi eksem

Alvorlig eksem kan behandles - så hvorfor gjøres ikke behandlingen tilgjengelig i Norge? Alvorlig atopisk eksem er en underkjent sykdom, og mange av dem som lever med diagnosen lider i stillhet og er usynlige for mange. Allergier har betydning for noen, men aldri alene. Dette er en sykdom som er betinget i forhold til arv, genetikk, miljø og livsstil.


En ser ofte at andre familiemedlemmer har atopiske sykdommer (astma, eksem eller høysnue). Forskerne har ikke greid å finne noen enkeltårsak som forklarer årsaken til atopisk eksem. Forskningsinteressen retter seg mot luftbårne stoffer (blant annet husstøvmid pollen og dyrehår), utendørs forurensning, klima, kosthold og forhold i spedbarnsalderen - blant annet infeksjoner, passiv røyking og amming.


Eksem som forårsakes av parfymeallergi behandles først og fremst med mykgjørende hudkremer 6. Kremen hjelper ved å regulere fukten i huden og danne en barriere mot det irriterende stoffet. Jo fetere krem du bruker, desto bedre resultat oppnår du. Det finnes ingen hudmidler som helbreder atopisk eksem for allti men mange som fjerner eksemet så lenge de brukes og litt til. De samme midlene kan brukes ved kontakteksem, og da kan det eksemet forsvinne helt hvis årsakene finnes og fjernes.


LHL Astma og allergi - jobber for å forebygge astma, allergi og eksem i befolkningen og bidra til bedre mestring hos dem som allerede er syke. Vi er en livsløpsorganisasjon, for folk i alle aldre, som for å gjøre livet bedre for alle med astma, allergi og eksem. Kronisk eksem gir tørr, sprukken og fortykket hu samt kløe.


Allergi eksem

Håndeksem finnes særlig ved ringfingeren, på fingrenes overside, på håndrygger og i den tynne huden på håndleddets håndflateside. Forandringene er noenlunde symmetriske, men mest aktive på den dominante hånd (det vil for de fleste være høyre hånd). På åpen eksemhud kan dette virke som en kraftig provokasjon. Dette sees av og til ved pollenallergi hos pasienter med atopisk eksem , og det er vist at allergi mot husstøvmidd kan forverre atopisk eksem hos ganske mange.


Jobber du innenfor våte yrker hvor du er mye i kontakt med vann eller kjemikalier som irriterer lokalt (se: yrkeseksem) eller med stoffer som fremkaller allergi (se: allergisk eksem ), er du ekstra utsatt for å få håndeksem. I enkelte tilfeller kan håndeksemet skyldes en kombinasjon av de to. Eksem er en vanlig hudsykdom som svinger mellom gode og dårlige perioder. Huden er ofte tørr og den klør. Fuktighetskrem er en viktig del av behandlingen ved tørr hud og eksem.


Allergi eksem

Man gjenoppretter hudbarrieren, eksemet bedrer seg, færre tilbakefall og behovet for kortisonkremer blir mindre. Eksem kjennetegnes med rødhet, kløe, flass, små blemmer og tørr hud. Det er mange mulige årsaker til eksem , og årsaken kan variere blant eksemtypene. Medisinsk shampo ved sterk kløe – allergi – eksem – sommereksem - dempende og beroligende på rød og irritert hud. Hvis allergi kun spiller rolle for en del av pasientene med atopisk eksem , hvem er det da som bør utredes for allergi ? De minste barna med store eksemplager bør alle få mulighet til å bli vurdert for evt.


Slik stilles diagnosen. Tørr vinterhud eller eksem ? Tilstanden atopi er arvelig, men hos en slektning kan det være andre sykdommer enn eksem som gjør seg gjeldende. Sykdommen stilles gjennom sykehistorie og en klinisk undersøkelse.


Allergi eksem

En mor med astma og en far med høysnue kan få et barn med atopisk eksem som er arvet fra begge foreldre. Formålet med behandling av atopisk eksem er å lindre eller fjerne plagene eksemet gir, samt å forhindre komplikasjoner. De viktigste tiltakene er å tilføre den tørre huden fuktighetsbevarende midler for å hindre forverringer, og å behandle utslett med kortisonkremer. Det er egentlig ikke en allergi , men en overfølsomhet mot kulde 2. Reaksjoner som eksem og at huden klør kan bli utløst av så vel kald luft som kaldt vann, og i visse tilfeller også hvis svetten fra huden fordamper raskt 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg