fredag 10. juni 2016

Hvor lenge skal bakte poteter stå i ovnen

Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. Bakte poteter skal ikke i folie…. Pakker du poteten i folie slipper ikke dampen ut og poteten blir kokt.


En potet som skal bakes, skal prikkes i bunnen med en nål eller spiss kniv. Så skal den legges i en ovnspanne med et lag grovt salt i bunnen. Da er det store poteter.

Anonymforum - Skravle. Hvordan lage bakt potet? Forvarm ovnen til 2grader. Skjær et kryss i potetene. Gni dem inn med litt salt og olje, da blir skallet sprøtt og smakfullt.


Du kan gjerne pakke i folie, men da blir skinnet mykt, og poteten fuktiere inni og mindre luftig). Bak i ovnen i minutter til poteten er myk tvers igjennom. Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt.

Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i. Takk for gode tips! ER det noen som har erfaring og vet hvor lang tid dette trenger? Kanskje legge dem etter de minuttene? Har lenge forsøkt å få til poteter i ovnen slik jeg ønsker, men har mislyktes – helt til nå! Beregn bakepotet per person, avhengig av hvor store de er.


Av jente30L, Juli. Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Legg kyllingfiletene i den ildfaste formen, og dekk dem med bakepapiret - den oljesmurte siden skal ned.


Pakk bakepapiret godt rundt kyllingfiletene. Poenget med bakepapiret er å forhindre at kyllingfiletene mister fuktighet under stekingen. Jeg antar man pakker de inn i alu folie og putter de i ovnen , men 1. Skal poteten snittes først?


Kan man lage det i micro? Du må følge med på dem, for det er nå det viktige skjer: De skal stå i varmluft til skallet har “poppet” og blitt gyldent. Du ser det når det skjer.


Deretter skrur du over på vanlig varme, og lar de stå i 5-minutter til.

Og det er alt som trengs for å lage helt perfekte ovnsbakte poteter. I kveld skal vi ha bakte poteter ,og jeg lurer på hvor mange grader ovnen skal stå på,og hvor lenge de skal stå inne? Poteter bakes ikke i folie, da blir de bare kokt.


Jeg tenkte jeg skulle kose meg med ytrefilet, deilige champignoner, mais og cherry-tomater, samt bakte poteter , til fotballkampen om en times tid. Nå står to bakte poteter inne i ovnen. Jeg har skåret et kryss i begge to, og jeg har dekket dem til med sølvpapir. Størrelsen på potetene er gjennoms.


Akkurat hvor lenge du må bake søtpoteten før den er ferdig, varierer fra potet til potet. Men ikke vær redd for å ha den for lenge i ovnen : Skikkelig store søtpoteter kan lett stå inne i en time og et kvarter uten at det ødelegger smaken. En litt drøy påstan jeg innrømmer det. Men jeg synes dette er verdens beste ovnsbakte poteter , og ting som kan synes som unødvendige detaljer er angivelig forskjellen på helt vanlig ovnsbakte poteter og verdens beste ovnsbakte poteter. Sett ovnen på 2C, og dette er det første som er verdt å ta med seg: Grønnsakene skal steke på høy varme, karbohydrater skal karamelliseres og sødmen skal frem.


Del så gulrøttene og pastinakken på langs i omtrent like store biter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg