tirsdag 28. juni 2016

Graviditet uke 6

Det har anlegg for øyne og ører og ti små anlegg for tenner. Denne uka starter dannelsen av det indre øret. Gravid uke symptomer. Nå er det vanlig at noen av symptomene begynner å dukke opp.


Det som for et par uker siden var etterlengtede symptomer, er kanskje i ferd med å bli irriterende plager.

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. I uke , eller kjenner mange nå ett eller flere symptomer på at man er gravid.


EMBRYO UKE : I denne uken kan man se anlegg til øyne, øre, ben og armer. De neste to ukene vil fosteret stadig få mer menneskelignende trekk, og gjennomgår en stor forandring. Embryoet er nå fire uker gammelt.

Det begynner å krummes og foldes slik at det blir omgitt av fosterhulen. Det dannes et sammenhengende tarmrør fra munnen til endetarmen som senere skal bli til hele fordøyelsessystemet. Allerede en måned etter befruktningen av egget er utviklingen av alle organer i gang. Selv om graviditeten ikke synes utenpå, kan du nok merke kroppens reaksjon på at du er gravid. Typiske plager i uke er svangerskapskvalme, tretthet, hyppig vannlating, hodepine og humørsvingninger.


Selv om det kan være plagsomt, er det heldigvis ikke farlig, det skyldes bare hormonendringene i kroppen din. Dette er jo veldig fine verdier! Heretter vil stigningen gjerne ha en slakere stigningskurve, så trolig er disse nivåene helt normale og tyder ikke på at noe skulle være galt. Babyverden har en podcast uke for uke.


Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Det skjer mye i uke 6. Sørg for å bruke en bh med god støtte, også om natten hvis du synes det er behagelig. Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker. Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av. Du er nå i gravid i uke og fosteret ditt er uker gammelt.


Vi bryr oss om ditt personvern.

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Ett anlegg til hjerne begynner å vokse frem. Drøyt tre uker efter befruktningen begynner hjertet å slå, som ikke er større enn ett valmuefrø.


Ved dette stadium er embryoet så lite at deler av det slik som bena og armer er så smått at det er vanskelig å ta mål av (4-mm i uke ). Man måler derfor normalt avstanden fra hode til sete når man snakker om fosterets størrelse. I løpet av denne uken tredobles barnets størrelse. Hodet er enda tydeligere, og hjernen vokser raskt for å fylle ut hodet etter hvert som det vokser. Smertefri blødning.


Abruptio placentae. Det er en fantastisk utvikling. Kan forekomme i hele svangerskapet. Normalt symptom på begynnende fødsel. Vanligvis sparsom blødning.


Venn deg til tanken – og til alt det medfører. Selv om de fleste venter en god stund med å fortelle om graviditeten til andre, må nemlig du forholde deg til det allerede nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg